Artvin Borçka Devlet Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası sebebi ile “Bebeklerde anne sütü ve besinleri” konu başlığı ile insanlar bilgilendirildi.

Anne sütünün bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemli olduğuna değinen Kadın Hastalıkları uzmanı Dr. Deniz Öztürk Atan, anne sütünün çeşitli hastalıklara karşı koruması nedeni ile eşsiz olduğunu şu sözlerle dile getirdi  “Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak ve sağlıklarını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bu hakkı sağlayan en uygun besindir. Anne sütü, ilk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin ihtiyacını tek başına karşılaması, kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsizdir” dedi.

Artvin Borçka Devlet Hastanesi Baş Hekimi Doktor Okay Kulaksız, hastanede gebe okulunun da açıldığını belirterek yapılan bilgilendirme standı ile ilgili şu ifadeleri kullandı  “Hastanemizde bu tür bilgilendirmeler ile anne adayları ve anneler için önemli bir şeydir. Katılım oldukça yüksek oldu. Hastanemizde ilk olan gebe okulu da açıldı”  

Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR