Artvin Marka Ürünler Mağazasında şehre özgü logo ve tasarımlarla ahşap oymacılığı, tekstil ve takı işlemeciliğinden elde edilen hediyelik eşyaların yanı sıra halk eğitimi merkezlerinde üretilen, ilin kültürünü ve sanatını yansıtan hediyelik eşyaları da satışa sunuluyor.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un girişimleriyle, kentin kültür ve turizmine katma değer sağlaması amacıyla hayata geçirilen Artvin Marka Ürünler Mağazası, kentteki farklı noktalarda alıcıları ile buluşturuluyor.

Sarp Kara Hudut Sınır Kapısında yer alan Artvin Marka Ürünler Mağazası kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Netleşti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Netleşti

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Gürcistan’a geçmek isteyen vatandaşlar Artvin Marka Ürünler Mağazasına da uğramayı ihmal etmiyor.

Yabancı turistler ise özellikle el yapımı takı tasarım ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Gümrük binası içerisinde bulunan Artvin Marka Ürünler Mağazası sorumlusu Aslıhan Ustabaş, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşandığını söyledi.

Mağazanın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğuna değinen Ustabaş, “Kış ayında biraz daha az talep oluyor çünkü yolcu geçişinde de sayı düşük oluyor. Şuan yolcu sayısı arttığı için işlerimiz de yoğunlaştı. Tur firmaları ile gelen ve yalnız gelen yerli ve yabancı turistler el emeği ürünler olduğunu duyduklarında dikkatlerini çekiyor ve ürünlerimizden alıyorlar.” dedi.

Artvin marka (2)

Özellikle kozalak reçeline talep olduğunu ifade eden Ustabaş, “El yapımı takılar, çayımız, sweet-short’lerimiz çok satılıyor. Türkiye’nin her yerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanlarımız var tanıtımımızı yapıyoruz. Artık markamızı birçok insan biliyor.” şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası