Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü nedeniyle Hopa CHP İlçe Başkanlığı çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yılında artarak devam eden sevgi, saygı ve özlemle anmak için toplandıklarını söyledi.

chp çelenk ka10 (2)

İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri, idealleri ve düşüncelerinin yaşamaya devam edeceğini vurgulayarak Atatürk’ün kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Şükrü Aydemir konuşmasının devamında “Mensubu olduğu Büyük Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven ve kısacık yaşamı içine yüzyılları sığdıran Mustafa Kemal, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini halkına adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. Atatürk'ü sevmek demek O'nun izinde yılmadan yürümek demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. Bu noktada sizlere düşen görev; O'nun hedeflediği gelişmiş. çağdaş ve güçlü Türkiye için, kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven birer birey olmaktır. Bu konuda tüm arkadaşlarımızın aynı inançta olduğuna inanıyorum.

O, hep Türk milletine güvendi ve inandı. Tarihte büyük devletler kuran, tarihe yön veren, tarihi okumaktan çok yazmayı seven, yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün öklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı. Bunun için çabaladı. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği "En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir." sözü bunu kanıtlamaktadır. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüsüne, çocuğuna, gencine, öğretmenine, sanatçısına, sporcusuna, kadınına, askerine ve yaşlısına. Kısacası toplumun tüm kesimine değer vermiş ve destek olmuştur. O, tam anlamıyla bir halk adamıydı; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Onun "Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır." Demiştir.

chp çelenk ka10 (3)

Bugün, bizlere düşen görev, Atatürk'ün yolundan, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Onun hayalleri ile yaşamalı, ülkülerini yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 85. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen herkesi rahmetle, minnetle anıyor, gençlerimizin omuzlarında yükselen cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da Atatürk'ün izinde ilerleyeceğimize olan inancımızı yineliyoruz. Ey büyük Atatürk açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içeriz. Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

Düzenlenen törene; Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, CHP Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, parti üyeleri katılım gösterdi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

çelenk ka10

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN