İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim gören ardından İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde Yüksek Lisans yaparak “Yüksek Şehir Planlayıcısı” unvanını alan Utku Cihan, Hopa Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

utku cihan ka28 (2)

Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

Saat 17.00’da Hopa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında partililer ile bir araya gelerek adaylık başvurusunu yapan Utku Cihan, partililer ile buluşarak konuşma gerçekleştirdi.

Çalışma hayatına özel bürolarda başlayan ardından 2008 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesinde şehir planlayıcısı olarak görev yapan Cihan, 2019 yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü ardından Ulaşım Daire Başkanlığı görevlerini yürüttüğünü söyledi. Cihan dün itibari ile memuriyet hayatının geride kaldığını ve istifa ettiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu örnek aldığını dile getiren Cihan “ Hemşerilerine yaklaşımı, halkçı yaklaşımı, çözüm odaklı çalışması, icralıktaki başarısını örnek aldığım Ekrem başkanımızın desteği ile bana öğrettikleri ile bugün karşınızdayım. Sizlerin de desteği ve katkısı ile Hopa için çok çalışmaya geldim. Hopa’yı ancak birlikte çok çalışarak, beraber hayaller kurarak ve bu hayalleri gerçekleştirmek için aklım ve bilimin ışığında emek vererek güzel günlere taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Hemşerilerimizin Yanında Olacağız”

Hopalı vatandaşları ayırt etmeden eşit bir şekilde hizmet sunacağını vurgulayan Cihan, yerel yönetimin imkanları ile hemşerilerin yanında olacağını şu sözlerle ifade etti “Katılımcı olacağız, şeffaf olacağız, ortak akla inanacağız, ranta değil halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmeyi önceleyen bir belediye yönetimi olacağız. Hopa’yı tüm Hopalıların daha huzurlu daha konforlu daha sağlıklı ve daha mutlu yaşadığı bir yer haline getireceğiz. Ülke olarak ekonomik açıdan zor günler geçiriyoruz. İzlenen yanlış ekonomi politikaları ne yazık ki hepimize acı bir şekilde yaşıyoruz. Hopa’nın da Hopalılarında var olan sorunlarını çok iyi biliyoruz bu anlamda. Yerel yönetimin tüm imkanları ile yine hemşerilerimizin yanında olacağız.

Bölgedeki en önemli sorunlardan bir tanesi sel felaketi. Daha öncesinde 2015 yılında da birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği bir felaket yaşamıştık. Dolayısı ile küresel anlamda bir iklim değişikliği etki olsa da aslında yerelde de yanlış yapılaşma, dere yataklarının yollarının değiştirilmesi, kanalların değiştirilmesi ya da yetersiz alt yapı gibi sorunlar bu tür sorunların daha fazla felaketlere dönüşmesine neden oluyor. Hopa’nın muhteşem doğasına zarar verecek hiçbir girişime bundan sonra izin vermeyeceğiz, karşı duracağız. Derelerimizi denizlerimi, toprağımızı ve havamızı koruyacağız. Tüm canlıların yaşam hakkını savunacağız Hopa’yı sağlam bir alt yapıya kavuşturmak için gerekli alt yapıya hızlıca kavuşacağız, afetlere dayanıklı bir Hopa’yı birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

utku cihan ka28 (5)

Yerel yönetim olarak Hopa halkının karşılaştığı sorunlara sırtlarını dönmeyeceklerine değinen Cihan, sorunlara karşı birlikte mücadele edeceklerinin sözünü dile getirdi. Cihan “Aynı zamanda ekonomik açıdan gelişmiş, iş imkanları sunan daha geniş üretim alt yapısına sahip bir Hopa’dan söz ediyorum. Gençlerin göç etmek zorunda kalmadığı, yaşamak istedikleri bir Hopa’dan bahsediyorum. Hopa’nın konuşmamız gereken tartışmamız gereken birçok sorunu var bunların hepsini tek tek konuşacağız. Biz yerel yönetim olarak Hopa halkının karşılaştığı sorunlara sırtımızı dönmeyeceğiz ve çözümler üreteceğiz. Sorunlara karşı birlikte mücadele etme sözünü buradan açıklıkla dile getirmek istiyorum” diye konuştu.

Hopa’da görev yapmış belediye başkanlarına teşekkürlerini dile getiren Utku Cihan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı “Hopa’nın ilk Belediye Başkanı Lütfü Çiçek’ten başlayarak Osman Osmanağaoğlun’a, Tahsin Güngör’e, Osman Küçükali’ye, Kemal Beşiroğlu’na, Mahir Dudak’a, Turan Altıntaş’a, Yılmaz Topaloğlu’na, Turan Kasımoğlu’na, Nedim Cihan’a ve mevcut başkanımız Taner Ekmekçi’ye Hopa’ya hizmetleri açısından bütün belediye başkanlarımıza kendim ve sizler adına teşekkür ediyoruz. Şayet Hopa’ya hizmet sunma imkanı yaşarsam en az Turan Altıntaş kadar çok çalışmayı, bana nasıl bir lakap takılır bilmiyorum ama tıpkı onun gibi her zaman Hopa’lılar ile iç içe olmayı şimdiden söz veriyorum. Aday adaylığım sadece benim değil halkçı, şeffaf, katılımcı, özgür, eşitlikçi ve liyakate değer veren yerel demokrasiye inanan bir anlayışın aday adaylığı olarak görüyorum. Hopa’yı sizlerle birlikte yönetmek için yola çıkıyor ve sizlerin desteğini bekliyorum. Gelin hayallerimiz deki Hopa’yı var edelim”

Konuşmaların ardından Utku Cihan, Hopa CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir’e başvuru formunu teslim etti.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

utku cihan ka28 (1)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN