Gülşen MAKAR

2015 yılından beri bölgede AFAD işbirliğinde başarılı arama kurtarma faaliyetlerine imza atan HOPAK’a gönüllü olmak isteyenlerin sayısı arttı.

Hopa Arama Kurtarma Derneği (HOPAK) Başkanı Gökhan Bıyıklı, dernek bünyesinde arama kurtarma faaliyetlerinde gönüllü olarak görev yapmak isteyenler için açıklamalarda bulundu.

“Mücadeleyi Dayanışmayı Büyütmek İçin 1 Mayıs’a” “Mücadeleyi Dayanışmayı Büyütmek İçin 1 Mayıs’a”

gökhan bıyıklı

Derneğe gönüllü olmak isteyen vatandaşların sadece gönülden gönüllü olmasının yeterli olmayacağını ifade eden HOPAK Başkanı Gökhan Bıyıklı, “İnsanımız çok fedakar çok iyi niyetli ancak bu gönüllü olmak gönülden gönüllü olmak yetmiyor. Bunun için eğitimin de olması gerekiyor. İlk yardım, enkaz, arama kurtarma eğitimlerini alarak sahaya çıkılması gerekiyor. Sıradan insanın sadece gönüllü ve bu işi severek yapıyor olarak arama kurtarmaya katılması da bize pek fayda sağlamıyor. Hatta bize zarar verebilir. Bilinçsiz yapılan müdahaleler hem kişinin hem de ekibin veya sağsa kurtarılan kişi onun hayatına mal olabilir. Bunun için ilk önceliğimiz gönüllülerin el sanatı olmasıdır. Mesela inşaat ustası olabilir, elektrik, su tesisatçısı olabilir. Bundaki amaç da pratiği olan insan olsun istiyoruz. Bu birinci önceliğimiz ama diğer insanlar da olmaz mı tabiî ki olabilir. Eğitimleri almak koşuluyla insanlarımızı üye edebiliriz. Bizim için de gurur olur.” ifadelerini kullandı.

hopak

Editör: Editör Masası