Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi

 Hopa ilçesinde yaklaşan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi belediye başkan adaylarının isim ve soy isim benzerliğiyle dikkat çekiyor. Hopa Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Utku Cihan” Tabi ki Ati Utku Cihan aslında benim ismim Utku Cihan AK parti aday adayı olan Ati Utku Cihanda benim uzaktan kuzenim ve doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı sülale içerisinde dedelerimizin dedeleri düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama çok sevdiğim görüştüğüm, Geçmişten bu yana da beraber olduğum arkadaşım.” Derken. Adalet Kalkınma Partisi Hopa belediye başkan aday adayı Ati Utku Cihan ise “Aslında bu rakip aday içinde bizim içinde biliyorsunuz bu bir yerel seçim bu bir hizmet yarışı ve burada demokratik yarış, burada çok farklı anlamlar yüklememek gerek. İki tarafında aslında düşünceleri de kaygıları da geleceğe dair düşüncelerinde ortak olduğu kanaatindeyim ve Bence demokrasi çerçevesinde geçecek bir yarış olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle dostluk ve barışın dilinin de kazanacağından şüphem yok.” Diye seslendi.
Yaklaşan yerel seçimlerle beraber yarışta hızlanıyor. Artvin Hopa ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi belediye başkan adaylarının isim, soy isimleri ve aynı köyden olmaları Hopa’da ve ülke genelinde ilgiyle izleniyor. Her iki adayda Anka Haber ajansı mikrofonlarına konuşarak şunları söylediler,
“AK PARTİNİN ADAY ADAYI BENİM UZAKTAN KUZENİM OLUR.”
Hopa Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Utku Cihan “Kazım Koyuncunun heykelinin önündeyiz, Kazım Koyuncu Hopa’nın değerlerinden bir tanesi ve Kazım Koyuncunun ismini ve değerlerini yaşatmak bizim için en önemli görevlerimizden biri. Bütün dönem boyunca da elimizden geldiğince değerlerini yaşatmaya ve onun yolunda gençleri teşvik etmeye devam edeceğiz.
Tabi ki Ati Utku Cihan aslında benim ismim Utku Cihan AK parti aday adayı olan Ati Utku Cihanda benim uzaktan kuzenim ve doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı sülale içerisinde dedelerimizin dedeleri düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama çok sevdiğim görüştüğüm, Geçmişten bu yana da beraber olduğum arkadaşım dolaysıyla bu kişisel bir karar ve onun kişisel kararı ve benim kişisel kararım, kendi siyaseti ve kendi karar verdiği bir şeydir. Süreç boyunca da görüştük aslında birlikte çalışma olanaklarını da konuştuk ama sonuç olarak zaten adaylıklarımızı açıkladığımız günde de telefonla da konuştuk ve böyle bir süreç oldu. Ama ben şuanda Cumhuriyet Halk Partisinin adayıyım Ati Utku Cihanda Adalet Kalkınma Partisinin 5 aday adayından bir tanesi dolayısıyla süreç içerisinde ve adaylık olursa eğer onun lehine sonrasında yine  bu konu gündeme yüksek bir şekilde gelecektir. Bir karışıklık olma ihtimali bence yok çünkü pusulalarda daha çok logo üzerine bir işaretleme oluyor. Onun dışında bir karışıklık yaratacağını düşünmüyorum.
“ HOPA’DA MUTLAKA DOSTLUĞUN KAZANMASI. ARKADAŞLIĞIN KAZANMASI, HOPA’NIN KAZANMASI VE HOPALILARIN KAZANMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ.”
İkimizde aynı köydeyiz ve bizim köyümüz için önemli adım aslında iki tane belediye başkan adayı var bir tanesi aday adayı ve aday olursa da. İsimden daha çok  farklı açılardan karşılaştırmak gerekir ve ben 15 yıl belediyecilik deneyim sahibiyim İzmir büyükşehir belediyesi ve sonrasında İstanbul büyükşehir belediyesinde bir belediyecilik deneyimim var. Yüksek şehir plancısıyım eğitim ve belediyecilik anlamında farklılıklar var. İsim aynı olabilir belki siyasete ve hayata bakış açısında farklılıklar var dolayısıyla böyle değerlendirmek gerek. Bunu da zaten önümüzdeki süreçte biz farklılığımızı daha da ön plana çıkaracağız. Bir karışıklık yada sorun anlamında tereddüdümüz yok. Kesinlikle Hopa siyaseti böyle bir siyaset aslında burada her gün beraber hep birlikte bir mücadele yapıyoruz. O anlamda Hopa’nın kendi özellikleri dâhilinde Hopa’da mutlaka dostluğun kazanması arkadaşlığın kazanması Hopa’nın kazanması Hopalıların kazanması bizim için önemli biz öncesinde de sonrasında da birlikte mücadeleye her zaman varız.
“HOPA KOZMOPOLİT BİR YER ARTVİN’İN VE BENİM İÇİN ÇOK FARKLI BİR YERİ VAR.”
Adalet Kalkınma Partisi Hopa belediye başkan aday adayı Ati Utku Cihan “ öncelikle herkese merhaba 1977 Hopa Artvin doğumluyum ve ilk orta öğrenimimi Hopa’da tamamladım. Liseyi Trabzon’da okudum devamında Atatürk Üniversitesi inşaat mühendisliğinden 1999 yılında mevzun oldum. Daha sonrasında inşaat sektöründe yaklaşık 15 yıl yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelerde alt ve üst kademelerde görevlerde bulundum. 2014 yılından itibaren Hopa belediyesi fen işleri müdürlüğünde bugünkü sürece kadar hayatımı idame ettirdim. Yaklaşan yerel seçimlerle beraberde şuan ki süreçte Hopa belediye başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adayı olarak karşınızdayım. Benim siyasetle ilgili bir hikâyem yok benim ve ilk defa siyasi arenada boy göstereceğim. Hopa kozmopolit bir yer Artvin’in ve benim için çok farklı bir yeri var Hopa’nın özellikle ticari anlamda, insan ilişikleri açısından önemli tabi her yerin kendine göre güzelliği var farklılığı yarı bir şey ama. Hopa sirkülasyon anlamında çok iyi ve aslında bu sirkülasyonun karşılığı yansıma noktasında biraz gerilerde ve aslında çalışmalarımızla ve gelecekle ilgili planlarımız biraz daha bu çıtayı yukarlara çekmek.
“KESİNLİKLE DOSTLUK VE BARIŞIN DİLİNİN DE KAZANACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK.”
Aslında bu rakip aday içinde bizim içinde biliyorsunuz bu bir yerel seçim bu bir hizmet yarışı ve burada demokratik yarış, burada çok farklı anlamlar yüklememek gerek. İki tarafında aslında düşünceleri de kaygıları da geleceğe dair düşüncelerinde ortak olduğu kanaatindeyim. Bu konuyu farklı anlamlara çekmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bence demokrasi çerçevesinde geçecek bir yarış olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle dostluk ve barışın dilinin de kazanacağından şüphem yok açıkçası hem bu süreçte hem devamında açıkçası bu anlamda düşüncelerim net ve deminde dediğim gibi dostluk ve barışın önemini belirtmek istiyorum.” 
 

Editör: Editör Masası