İstanbul'da uluslararası bir tekstil firmasının bölge tanıtım sorumlusu olarak çalışırken şehir hayatından ve yorucu iş temposundan sıkılarak işten ayrılan Yılmaz, satın alarak karavana dönüştürdüğü minibüsle 3 yılı aşkın süredir Türkiye'yi geziyor.

İstanbul'da dünyaya gelen üniversite eğitimi sonrası burada iş hayatına atılan Yılmaz, 12 yıl farklı tekstil firmalarında çalıştı.

karavan türkiye ağ22 (2)

Yılmaz'ın, iş hayatı sürecinde, istediği hayatı yaşayamadığı, Türkiye ve dünyada görülmesi gereken yerleri göremediği düşüncesiyle işi bıraktıktan sonra karavanıyla Çanakkale'den başladığı Türkiye turundaki duraklarından biri de Artvin'in Şavşat ilçesi oldu.

Kendisini gezgin olarak nitelendiren Yılmaz, doğayla iç içe olmanın kendisine iyi geldiğini söyledi.

İnsanın mutlu olması için her zaman sevdiği işi yapmaması gerektiğini savunan Yılmaz, karavanla Türkiye'yi gezmek amacıyla işi bıraktığını kaydetti.

Amacının doğduğu toprakların tamamını gezmek olduğunun altını çizen Yılmaz, "Tüm Türkiye'yi gezmek için çıktığım yolda üç yılın sonunda 73 ili gezerek hayallerimin bir kısmını gerçekleştirdim. Hatta İran'a da gittim. Gezmeyi seven, ruhu özgürlükçü olan, bulunduğu noktada uzun süreler kalamayan bir insanım. Şu anda da Şavşat'tayım. Karavanı da 6 ayda kendim yaptım babamla birlikte. İlk rotam Çanakkale oldu. Bir hafta şehitlikte kaldım, sonra başlı başına tüm Çanakkale'yi gezdim." dedi.

karavan türkiye ağ22 (1)

24 Kasım Öğretmenler Günü coşkusu yaşandı 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkusu yaşandı

Türkiye'nin birçok ilini gezdiğini ifade eden Yılmaz. "İran'dan döndükten sonra Kars, Ardahan üzerinden Şavşat'a geldim. Şavşat'ın doğası beni inanılmaz etkiledi. Doğası, Karagölü, Balık gölü, Arsiyan yaylası büyüleyici güzellikteydi. Bu coğrafya bana sadeliği anlatıyor. Gezilecek çok yeri var. Buraya gelince şok oldum. Burada bir ay geçirdim. Sonra döndüm ama aklım hep buradaydı. Yaz aylarında buranın güzelliğinin farkındaydım ve tekrardan geldim. Şavşat'ı çok seviyorum. Kendimi bu bölgeye ait hissediyorum." dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası