"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümünü kutlayan Kaymakam Arslantürk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, Millet, Vatan ve İstiklal sevgisini Milli İrade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.

hhopa kaymakam ek28

Bugün 100. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimiz, savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesini nasıl verebildiğinin en güzel göstergesidir. Bu ruh bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında da  iradesine uzanan elleri canı pahasına kıran milletimiz, destansı bir duruş sergileyerek, demokrasi tarihine geçmiş ve Cumhuriyetimizin demokratik niteliğini perçinlemiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyet üstünde modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu devlet için, bu millet için, hürriyet ve istiklali için canını ortaya koymaktan çekinmeyen bütün Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet, Kahraman Gazilerimizi şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve Hopalı hemşehrilerimin  Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” 

Hopa Kaymakamlığı

Editör: Editör Masası