Şavşat’ta esnaflık yapan ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığını yürüten İmran Kayaoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından değerlendirmede bulundu. İnsanlarda yaşanan moral çöküntüsü ve hayat pahalılığının artmasına değinerek şu sözleri dile getirdi “ 28 Mayıs seçimleri sonrasında insanlarda büyük bir çöküntü oluştu. İnsanlarımız bu sıkıntılardan kurtulacağımızı ve bir değişimin yaşanacağını düşünerek herkes sevindiriyordu. Şimdi ise seçim sonrasında da, ekonomi ortada ve ciddi bir çöküntü yaşıyoruz. Yoksulluk daha da ağırlaştı ve insanlar bizden bir şey alırken bir kilo alacaksalar alamayıp yarım kilo alıyorlar ya da sorup almadan gidiyorlar ve ne yazık ki durum kötü” dedi.

Kısıtlı imkanlarla vatandaşların sorunlarını çözmeye çalıştıklarını aktaran İmran Kayaoğlu, çalışmalara tekrar devam edeceklerini belirtti. Kayaoğlu “Seçimler maalesef kötü bitti doğal olarak üzüldük ama toparlayacağız kendimizi ve vatandaşımızın yeniden umudu olmayı başarıp, yılmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler Şavşat’ta kazandık ama Türkiye genelinde kazanmadık ama yılmadan tekrar elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu kötü durumdan çıkış yolu vardır ve o yüzden kendimizi toparlayıp sokaklara inip çalışmamıza devam edeceğiz. Kendi kısıtlı imkanlarımızla vatandaşımızın dertlerini ve sorunlarını çözmeye çalıştık. Vatandaşımıza yardım yapmaya çalışsak da devletin imkanları kullanılarak vatandaşa ulaşılıp yardımlar yapıldı. Kayaoğlu, 28 Mayıs seçimlerinde Şavşat’ta olumlu sonuçlar çıktığını fakat ülke genelinde aynı durumun yaşanmadığını kaydetti. İmran Kayaoğlu, “Büyük şehirdeki CHP’li belediyelerimiz insanüstü çalıştılar ve ellerinden gelen her şeyleri ile çalıştılarsa da uygulanan baskıya rağmen olağan üstü çaba sarf ettiler ama devletle yarışma şansları yoktu. Evet özellikle pandemi döneminde belediyelerimiz çok çalıştı bunu seçim döneminden bağımsız olarak söylüyorum. Pandemide devlet bir maskeyi vatandaşa ulaştıramazken ve bizim büyük şehir belediyelerimiz çok ciddi anlamda çaba sarf ettiler. Tabi ki kızgınlığımız yok ama halkımız da gerçekleri görmezden geldi. Evet bizde yerelde, sokakta çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Vatandaşın tepkisi çok olumlu oldu ki Şavşat halkı bunun cevabını zaten verdi ama ülke geneli böyle değildi tabi ki”

Fotoğraf tutkunlarının yeni adresi: Rutav Gölü Fotoğraf tutkunlarının yeni adresi: Rutav Gölü

Son zamanlarda yaşanan zamlar nedeni ile Şavşat’ta alım gücünün düştüğünü söyleyerek emeklilerin dayanma gücünün kalmadığını aktardı. Vatandaşların ürün alırken hesap yaparak alışverişlerini yaptıklarını dile getiren Kayaoğlu “ Şavşat’ta alım gücü daha da düştü dolayısıyla bende esnafım ve her gün aldıklarımızı maalesef aynı fiyatta değil fiyatlar her geçen gün artıyor. Özellikle emeklinin dayanma gücü maalesef yok ve bizde yaşayan emeklilerimiz daha çok köylerde yaşıyorlar ve haftada bir gün çarşıya iniyorlar ve yol için bir sürü ödeme yapıyorlar ve kendileri için bile alış veriş yapmakta zorlanıyorlar. Biz Şavşat’ta esnaf olarak çok daha fazla hissediyoruz çünkü yaz dönemi emekli Şavşat’a gelince çok olumlu bir şekilde hissediyorduk. Emekli çarşıya geldiğinde alış verişini yapıp, dönerini rahatlıkla yiyebiliyordu ve alacaklarını tamamlıyordu ama şimdi ise bunları yapamıyor ve daha hesaplı davranıyor. Şavşat halkına teşekkür ediyorum bizlerle her zaman dayanışıp gerekli desteği sundular ve bizler çalışmamızı sürdüreceğiz ve Şavşat’ta Belediyeyi tekrar kazanacağız ve bundan da hiç şüphemiz yok.”

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası