Şavşat’ın eski esnaflarından olan Şener Köksoy, emekli olduktan sonra da oğluna devrettiği iş yerini her sabah açmaya devam ediyor. 

Genç yaşta başladığı esnaflığa aynı iş yerinde farklı sektörlerde çalışarak devam ettiren Köksoy, emekli olduktan sonra oğluna devrettiği dükkanı boş bırakmıyor.

İlerleyen yaşına rağmen sabah erkenden iş yerini açan Köksoy, ilçedeki en eski esnaf olduğunu aktararak, “Bu dükkan benim değil işleri oğluma devrettim o ilgileniyor. Yılların getirdiği bir disiplin var. Geç saatlere kadar uyuyamıyorum. Sabah erkenden kalkıp yine dükkana geliyorum. Kendimi böyle oyalıyorum. Buraya gelmediğim zamanlarda da köyüme gidiyorum orada bahçemde sebze meyve ekiyorum keyifli oluyor.” dedi.

Eskiden esnaf müşteri ilişkisinin daha güçlü olduğuna vurgu yapan Köksoy, “Şavşat sakin bir ilçe kimse kimseye karışmaz, herkes birbirini tanır. Ancak şu son zamanlarda gelişen teknoloji ile esnaflar artık ticaretlerini internet üzerinden yapar oldu. Örneğin biz burada peyniri, yağı, bal, pekmezi internet üzerinden sipariş alarak hiç tanımadığımız görmediğimiz insanlara satıyoruz. Eskiden müşterilerimizi tanır bilirdik. Onlar bizden alışveriş yapardı yeri gelir veresiye alır elleri bollaşınca öderlerdi. Birlikte oturup çay sohbeti de yapardık ama şimdi artık onlar azaldı. Esnaflığın keyfi de müşteri ile birebir diyalog kurmaktır.” ifadelerini kullandı.  

Şavşat’ın eskiye oranla nüfusunun arttığını ve yeni esnafların iş yaptığını aktaran Köksoy, “Buradaki eski esnaflar hep gittiler. Yeni yerleşimler oldu yapılaşmalar arttı. 5-6 binden çok nüfusumuz yok ama yazın gelen insanlar daha çok.” diye konuştu.

Haber: Emine OCAKÇI 

Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu

Editör: EMİNE OCAKÇI