Borçka’da yaşanan konut sıkıntısı nedeni ile vatandaşlar zorluk yaşıyor. Kiraya çıkacak daire bulamayan vatandaşlar soluğu emlakçıda alıyor. 

Emlakçı Sevgi Keskinkurt Akyüz, ev sahiplerinin daireleri yerel halk yerine memurlara verdiklerini söyledi. Akyüz “Yerel insanlar daha çok zorlanıyor bunun sebebi de ev sahiplerinin artık kiraları daha düzenli alabilmeleri ve fiyat artırımlarını fazla itiraz olmaması için memurları tercih etmeleri ile alakalı bir sıkıntı. Memurları tercih ediyorlar yerel insana vermeyi düşünmüyorlar” dedi.

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Kiralara yüzde 25 zam sınırlamasına uymayan ev sahiplerine yaptırım uygulama hakları olan vatandaşlar uzun süren süreç nedeni ile sessiz kalıyor. Borçka ilçesinde vatandaşların birbirleri ile akrabalık ilişkileri olduğunu da dile getiren Akyüz “Yerelde insanlar birbirini tanıdığı için mahkeme sürecine gitme taraftarı olmuyorlar, aslında olmalılar. Yasal haklarını korumalılar. Bu süreç sıkıntılı yürüyor. Bu durumu çözmek için mahkemeye başvurduklarında sürecin uzun süreceği için başvurmak istemiyorlar” diye konuştu. 

Artan kira fiyatlarının yanı sıra ev satış fiyatlarında da artış gözlemlendi. Vatandaşlar ev almak için kredi çekmekte bile zorlanırken emlakçılar da bu durumdan etkilendi.

Emlakçılık mesleğinin sıkıntılı bir süreç geçirdiğini söyleyen Akyüz “Krediler normale dönmediği sürece, ev satışları olmadığı sürece emlakçılık sıkıntıya girdi. Türkiye’nin her yerinde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. 300-350 bin liradan fazla kredi çekemiyorlar herkes de esnaf olamadığı için esnaf kredisinden fazla miktarda yararlanamıyorlar. Ev fiyatları 2-3 bin bandını geçmeye başladı artık. Evin yaşına, eskiliğine bakmadan fiyat indiriminde bulunmuyorlar. O yüzden ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağız. Önceden ev alabiliyorduk ama artık ne ev alabilecek durumda toplum ne de kiraya çıkabilecek durumda. Olan şartlarına tabi kalıp aynı şekilde devam etmeye çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi. 

Haber: Gülşen MAKAR 

Editör: GÜLŞEN MAKAR