Yelkenli tekneyle mola vermeden Türkiye'nin dört denizinin geçeceği yolculuk, Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi aşılarak Akdeniz'deki İskenderun Limanında sonlandırılacak.

Hopa Limanı'nda bekleyen yelkende ön hazırlıklarını tamamlayan ekip, Yelken Federasyonu tarafından görevlendirilen hakem ve temsilcinin tekne motorunu mühürlenmesinin ardından denize açıldı.

yelkenli (2)

Atilla Gökova yaptığı açıklamada küçük yaştan itibaren yelken sporuyla ilgilendiğini söyledi.

CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA

Hopa Limanı'ndan başlayarak İskenderun Limanında sona erecek güzergahı 2022 yılında kardeşi Tolga Gökova'yla birlikte ikili olarak yelkenliyle geçtiğimi kaydeden Gökova, "Bu yıl ekip olarak bu parkuru en kısa sürede aşmak için yelken açacağız. 6 kişilik bir ekibiz. Hedefimiz geçen yıl ki hedefimizden daha iyi bir derece yaparak 10 gün içinde İskenderun'a varmak" dedi.

yelkenli (6)

Parkurun 1600 millik oldukça uzun bir parkur olduğunu belirten Gökova, "Ayrı iklimleri geçtiğiniz, dört denizi geçtiğiniz, deniz trafiğine açık bir parkur. İki boğaz geçişimiz buluyor. Dünyada rekor denemesi parkurları olarak, en zorlu parkurlardan biri. Yeni tanınmaya başlandığı için, yurt dışında duyulması zaman alacak" dedi.

yelkenli (5)

Ekibindeki kişilerin farklı meslek dallarına mensup kişiler olduğunu vurgulayan Gökova, "Amatör denizcilerinde, Yelkenliyle Türkiye Turu Rekoru parkuruna katılması yelken sporunun tanıtımı adına çok önemli. Parkurda sıkıntılarla karşılaşacağız. Donanımlı ve teknemiz iyi. Sıkıntılardan da keyif alıyoruz. Ben doğduğumdan beri bu sporla ilgileniyorum. Babam dünya turu yapmış Türk denizcisidir. Teknede doğdum, o günden beri teknedeyim." ifadelerine yer verdi.

yelkenli (3)

Türkiye Yelken Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Mustafa Durgun, 6 kişilik bir ekibin rekor denemesi için yelkenli ile Hopa'dan İskenderun’a gideceğini söyledi.

Yelken sporuna dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak adına bu etkinliğinin yapıldığını kaydeden Durgun, "Yelken Federasyonu bu sporu yaygınlaştırmak için dört denizimizde bu sporu yapmak istiyor. Dört denizi tamamen kapsamak adına parkura Hopa'da başlayıp İskenderun'da tamamlayacağız. Daha önceki yıl tek kişilik ve iki kişilik takımlar bu parkuru geçti. Şimdi bir ekip söz konusu. Bu ekibin belirlediği süreyi bundan sonraki ekipler geçmeye çalışacak. Böylelikle rekor denemeleri devam etmiş olacak" diye konuştu.

yelkenli (1)

Ekipte yer alan Ayşe Eren Mengelli de yaptığı açıklamada savunma sanayi alanında çalıştığını ve hobi olarak yaklaşık 12 yıldır yelken sporuyla uğraştığını söyledi.

Karaya çıkmadan, motor gücü kullanmadan, yapacakları yolculuğun kendisi için çok heyecan verici bir deneyim olacağını kaydeden Mengelli, "Rüzgar gücüyle, kendi enerjimizi üreterek Hopa'dan İskenderun'a Türkiye rekoru rekor denemesi yapacağız. Rüzgar olduğu sürece sorun yaşamayacağız. Bizim içinde bir dayanıklılık testi. Hiç durmadan yol alacağız, ama ekibimiz muhteşem. Aslında rekor işin hedef kısmı. Benim için önemli olan böyle bir deneyim yaşamak. Yelkenliyle Türkiye Turu Rekoru denemesiyle Türkiye'nin tüm kıyılarını görmüş olacağız. Dört denizi geçiyoruz. İşi heyecanlı ve keyifli kılanda bu" diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası