Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, 12 Şubat 2021 Cuma günü düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı.

Devir teslim töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin;  “Öncelikle beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu Başkanımıza ve üyelerine, devlet büyüklerimize ve bu aşamada yardımcı olan, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu atamanın Üniversitemize, Artvin’imize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Ayrıca Prof. Dr. Fahrettin Tilki’ye Üniversitemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde emeği geçen tüm akademik ve idare personele göstermiş oldukları fedakârlıklarından dolayı minnettarım.

Bu bir bayrak yarışıdır. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin, önemli hizmetler gerçekleştirdiğine inanıyoruz. Bu bayrak yarışında hizmet görevini devraldık ve Üniversitemiz ve Artvin adına katılımcı bir yönetim anlayışıyla daha önce yapılan hizmetlere yenilerini eklemek, devraldığımız bayrağı daha ileriye götürebilmek için buradayız.

Üniversite tüm akademik ve idari birimleriyle büyük bir çatıdır. Ben şahsen sosyal bilimler çıkışlı olmama rağmen tüm birimlerimizle koordine halinde çalışmalar yürütecek ve her bir birime eşit mesafede destek vermeye devam edeceğim.

Artvin ülkemizin kuzeydoğusunda Kafkasya bölgesinde önemli bir jeopolitik konumda yer almaktadır. Karadeniz ve Hazar denizi arasında geçiş güzergâhı üzerinde bulunması bölgenin önemini her geçen yüzyılda artıran bir etken olmuştur. Bu güzide kentimiz Artvin’e Üniversite olarak hizmetlerimizi sunmaya çalışacak ve kentin sorunlarına akademik anlamda çözüm üretme gayreti içerisinde olacağız. Aynı zamanda kentin Üniversitemize ve özellikle öğrencilerimize sunduğu imkânları değerlendirmeye çalışacağız. Kent ve üniversite birlikteliğinde ortak akıl içerisinde hareket ederek hem kentin hem de bölgenin kalkınmasına yönelik ek katkılar sunma gayretini sürdüreceğiz.

Bizleri bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, devlet büyüklerimize ve Üniversitemize katkıda bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Görevi devreden Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki ise yaptığı açıklamada, “Akademik ve idari birimleri, akademik örgütlenmesi, yapılan eğitim öğretim ve araştırma merkezleri ve sosyal donatıları ile gelişimini öngörülen hedeflere uygun olarak sürdüren Artvin Çoruh Üniversitesi; bugün gelinen aşamada ülkemiz yüksek öğretim kurumları içinde saygın yerini alarak sahip olduğu misyon, vizyon ve değerleriyle her geçen gün hedefine bir adım daha yaklaşmaktadır. Nihayetinde bu bir süreç ve bayrak yarışıdır. Bugüne kadar yapılan çalışmalara yenileri eklenerek Artvin Çoruh Üniversitesinin çok daha iyi yerlere geleceğine tüm kalbi duygularımla inanıyorum. Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e yeni görevinde başarılar diliyorum, bu atamanın Üniversitemize, kentimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemiz yeni dönem rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e tebriklerini sunarak Rektörlük cübbesini giydirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin de, Prof. Dr. Fahrettin Tilki’ye Üniversitemize bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı ahşap oyma hat sanatı tablo hediye etti.

Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim töreninde Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Peker, Üniversitemizde rektör yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Peker,  Prof. Dr. Murat Kibar ile Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticileri de hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi