Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”

CHP Belediyelerinde devam eden toplu sözleşmelerde CHP’li belediyeler tarafından sağlanan bir çok imkanlara rağmen anlaşma sağlanamaması sonucu DİSK tarafından grev kararı alınması bir takım sıkıntılarıda beraberinde getirmektedir..
Emeğe ve emek mücadelesine saygımız aldığımız siyasi felsefe ve içinden geldiğimiz sınıf mücadelesinin bizlere yüklemiş olduğu bir toplumsal duruş olmasına rağmen DİSK’in Nurettin Sözen devrindeki solun iktidar mücadelesine vurduğu darbenin bir ikincisine müsaade etmemek gerekmektedir. CHP Örgütleri belediyelerine sahip çıkarak sokağa çıkmalıdır.
1992-1994 Dönemi İBB Nurettin Sözen devrinde çalışma hayatının en büyük zamlarını almasına rağmen yapılan “ emekten kaynaklanan grev hakkımızı kullanacağız” gerekçeleri ile İstanbul’da yaşatılan ve hala siyasi rakiplerimiz tarafından kullanılan çöp dağları resimlerine arık tahammülümüz olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Bu konuda CHP İl ve İlçe Başkanlarına da görev düşmektedir.
Şimdide AKP Belediyelerinde ortalama ücret 3 000 TL seviyelerinde iken ilke şartlarına göre yüksek sayılabilecek ikramiyeler hariç yaklaşık % 47 gibi zam teklifleri ile 4 500 TL olan maaşları beğenmeyip grev kararı almak ancak ve ancak ülkedeki karşıt güçlerin ellerini ovuşturarak bekledikleri bir imkan yaratacaktır..
Emeğin mücadelesin yaptığı söyleyen DİSK’e hatırlatmak isteriz ki bu mücadelenizin bir tekini veya bir benzerini 18 yıl boyunca AKP’li tek bir belediyeye karşı yaptınız mı…?
Çalışma hayatında artık sınırlı sayıda üyeniz olmasına rağmen CHP’li Belediyelerin sizlerin örgütlenmesi konusundaki hoş görüsünün yanısıra bizzat teşvik etmesi ise asla unutulmamalıdır..
Toplumda emek mücadelesini verdiğiniz güçlere karşı en büyük dayanağınızın size büyük sempati ile destek veren sol ve sosyal demokrat görüşlü vatandaşlardan aldığınızı unutmayın..
Birde unutmayacağız bir başka şeyde artık arkanızda CHP’ye oy veren milyonlarca kişi yok artık. (alıntı)
Bu arada yazının ana fikri şudur; Türkiye'de asgari ücret 2 bin 800 iken, AKP Belediyeleri en düşük ücretle çalıştırırken bir kere bile greviniz yok!..
Üstelik Erdoğan CHP ve muhalif belediyeleri topal ördeğe çevireceğini söylediği halde siz bu değirmene nadıl su taşırsınız?

Editör: Haber Merkezi