Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Artvin’in ve bölgenin ekonomisine, istihdamına önemli katkıda bulunarak yılda 40 milyon ciroya ulaşan Yalçınlar Firması inşaat sektöründe hizmet verecek olan “Yalçınlar Yapı Market” Hopa ilçesinde hizmete açtı.
İki farklı noktada 3 farklı şirket bünyesinde 35 kişinin istihdam edildiği Yalçınlar Firması bünyesinde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek açılışı yapılan ve her türlü inşaat malzemesinin satışının yapılacağı yapı market 1000 metrekarelik kapalı alana sahip.
Yalçınlar Firması, çeşitli yatırımlarıyla hem ilin istihdamına hem de vergi sıralamasında üst sıralarda yer alarak başta Artvin olmak üzere bölgenin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkıda bulunuyor. Yalçınlar Firması bünyesinde 2019 yılında Hopa’da Yalçınlar Market ile 2010 yılında sac imalat fabrikasıyla yatırımlarına devam etti.
Hopa-Artvin karayolunun yaklaşık 4. kilometresi üzerinde kurulan işyerinin açılış törenine, Hopa Belediye Başkan Vekili İslam Topaloğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Artvin TSO Başkanı Seçkin Kurt, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Tatar, Hüsnü Çakır, Hikmet Hallaç, Güvener Temel, Hakan Makar, Şenol Çelik ve Zafer Gülenç, AK Parti Hopa İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir ile Hemşinliler Hizmet Vakfı Başkanı Necmettin Aydın ile çok sayıda davetli katıldı.
-35 kişi istihdam edildi
Yalçınlar Firmasının kurucusu ve onursal başkanı 73 yaşındaki Yaşar Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, “Kamyon ve tır şoförlüğüyle çalışma hayatına atıldım. Yıllarca yurt içinde ve yurt dışında nakliyecilik yaptım. Ardından aile şirketimiz olan Yalçınlar Firmasını kurdum. 4 çocuğumla birlikte disiplinli ve iş ahlakıyla dürüst çalışarak bugünlere geldik. Firmamızı büyüterek bugün 35 kişiye ekmek vermenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Yeryüzü cenneti ilçeme, ilimize ve ülkemize hizmet etmeye sağlığım elverdiğince devam etmek istiyorum. Değerli konuklarımız bugün açılışını yapacağımız yeni işyerimizin açılışında siz değerli misafirlerimizi görmekten onur duydum. Hepiniz hoş geldiniz. Sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yalçın ise, ”Şirketimizin kurucusu babam Yaşar Yalçın Hopa’nın Yoldere köyünde 1949 yılında dünyaya gelmiş. 1968 yılında Kars’ın Göle ilçesinde 6 yıl şoförlük yapmış, 16 yıl İran, 2 yıl Irak’a şoför olarak çalışmıştır. 1988 yılında Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla başta Gürcistan olmak üzere Kafkas ülkelerine şoförlük yapmıştır. 2000’li yıllarda ise ilk aile şirketi olan Yalçınlar Nakliyat Firmasını kurdu. 2010 yılına kadar ihracat ve nakliyat sektöründe aktif çalışma yaptı. Yalçınlar firmasının 2010 yılında çelik sektörüne girerek, Yalçınlar Steel ve 2019 yılında Yalçınlar Yapı Marketi kurmuştur. Halen 35 insanımızı istidam ederek yöre halkımıza hizmet vermenin onur ve gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
İlkokul mezunu babasının şoförlükten gelerek kurduğu aile şirketinde hâlihazırda 35 kişiye iş imkanı sağladığını belirten Yalçın, “Babamızın bu başarısı kolay olmadı. Babamız disiplinli ve iş ahlakından ödül vermeden yıllarca çalıştı. Babamız biz çocuklarına, “doğruluk, dürüstlük ve sözünde durmak verilen taahhüttün ve sözün ne pahasına olursa olsun yerine getirmek” gibi önemli bir öğüt verdi. Bizlerde babamızın öğütlerini dinleyerek çalışmalarımıza emin adımlarla devam ediyoruz. Daha çok kişiye iş imkânı vermek istiyoruz. İlimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmak istiyoruz.” dedi.
-Babalarının başarısıyla gurur duyuyorlar
Babalarının başarısıyla gurur duyduklarını belirten Yalçınlar, “Bizlerde şirketimizin ikinci nesil yöneticileri olarak bu şiarla yolumuza devam ediyoruz. Bizlerde üçüncü nesil olan çocuklarımıza baobabımızın bizlere verdiği nasihati vereceğiz. 2000’lı yıllarda il genelinde ilk üç firma arasında yer alanının haklı gururunu yaşıyoruz. Şirketimiz 2010 yılında ise sanayi ve üretim adım attı. 3 bin 500 metre kapalı alanı ve 2 bin 500 metrekare açık alanı bulunan bir tesisimizde sac üretimi yapmaktayız. 2019 yılında ise Yalçınlar Marketi hizmete açarak başta ilçemiz olmak üzere, Artvin, Erzurum, Ardan ve Kars gibi illerimize hizmet veren bir bölge firması haline geldik. Bugün açılışını yapacağımız yeni işyerimizde değişen ve gelişen koşulları ve içinde bulunduğumuz pandemi dolayısıyla konsept değişikliği yaparak inşaat sektörüne yöneldik. Her türlü inşat malzemesinin bulunduğu işyerimizin başta ilçemiz olmak üzere çevre illere ve pandemi sonrasında Gürcistan ve Kafkas ülkelerine hizmet vereceğimize inanıyorum. Buradan bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan szi değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. İşyerimiz ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun diliyorum.” dedi.
Belediye Başkan Vekili İslam Topaloğlu, ‘’ Bildiğiniz gibi bütün dünyada ve ülkemizin de içinde bulunduğu bu pandemi sürecinde bu güzel ve anlamlı yatırımı yapan başta Yaşar Yalçın ağabeyimize ve değerli ailesine teşekkür ediyoruz. Umarız ki bundan sonra yapılan çalışmalar ve güzel Hopa’mız için daha da artarak istihdama katkı sunacaktır. Hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.
ATSO Başkanı Kurt, “Yalçınlar Firması, ilimizin istihdamına ve ekonomisine önemli katkılar sunuyor”
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ise koronavirüs pandemisinin başta sağlık olmak üzere ekonomik anlamda tüm dünyayı olumsuz etkilediğini söyledi.
Başkan Kurt,” Zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde yeni bir işyeri açarak özellikle yöre insanına iş imkanı sağlayarak başta Hopa ilçemiz olmak üzere Artvin’imize ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sunan iş insanı değerli büyüğümüz Sayın Yaşar Yalçın ağabeyimizi ve evlatlarını Artvin adına kutluyorum, tebrik ediyorum.” dedi.
Bu tür yatırımların ilçenin, ilin ve ülkemizin büyümesine önemli bir katma değer sağladığını belirten Kurt, “Yatırım anlamında keşke Yalçınlar ailesi gibi yüzlerce aile şirketi sayısını artırabilsek. 35 kişinin istihdam edildiği bu şirkette aileleriyle birlikte yaklaşık 110 kişinin geçimini sağladığını görmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Böyle güzel yerel yatırım sayılarını daha da artırmayı başarabilirsek ilçelerimizde ve ilimizde işsiziz kimse kalmayacağını düşünüyorum. Bu yatımları çok önemsiyorum, ticaret odası olarak ta her zaman yatırım yapacak iş insanlarımızın yanlarındayız ve destekçileriyiz. Hayırlı uğurlu olsun. Bol kazançlar dilerim.” diye konuştu.
-AK Parti İl Başkanı Tahtalı, “Bu tür yerel yatırımları çok önemsiyorum”-
AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı da, “Bu işyerini açan başta Yalçınlar ailesinin kurucusu olan Yaşar Yalçın bey ve çocuklarına, sonrasında da ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İçinde bulunduğumuz koronavirüs pandemisi döneminde ekonomik büyüklüğü olan bir yatırımın cesaretini göstermiş olduğu için Yalçınlar ailesini tebrik ediyorum. Böyle büyük yapı marketlerin ülke genelinde birçok ulusal market olarak yürütülüyor. İlimizde de böyle büyük bir yapı marketinin açılmasını çok önemsiyoruz. Burada Yalçınlar yapı marketin açılış hikâyesi anlatılırken dikkatimi çeken şu oldu. Bir aile şirketinin kurumsallaşma yolunda kurumsallaşarak büyüdüğünü ve yürüdüğünün kısa bir hikâyesini duymuş olduk. Burada kurumsallaşmak hem disiplinli, anlayışlı ticaret yapan bir ailenin ticaret yapma hikâyesine ortak oluyoruz. Allah yollarını açık etsin umarım. İlin siyasetçisi olarak bizlerde bu marketin büyümesi ve ayakta durabilmesi için alışverişlerimizi ve ticaretlerimizi yoğunlaştırarak buradan yapmaya başlamalıyız. İşyerinin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.“ dedi.
Konuşmaların ardından işyerinin kurdelası katılımcılar tarafından kesilerek hizmete açıldı.
Konuklar daha sonra işyerini gezerek, yapı markette satışa sunulan malzemeleri inceledi.

????????????????????????????????????

Editör: Haber Merkezi