Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım

Artvinlileri korkutan deprem. Artvin'de deprem nadir görülen bir doğa olayı. Artvin Merkezli depremler ise korkutucu ve ürkütücüdür. Çünkü Çoruh Vadisi'nde devasa barajların varlığı söz konusu.Bu barajlar her ne kadar 9 şiddetindeki depremlere dayanıklı yapılsa da deprem korkusu her zaman vardır.
17 Nisan 2021 Cumartesi akşamı Saat: 23:4'da Artvin Hopa açıklarında Karadeniz'de deprem meydana geldi. Depremi hissedenler telefonlara sarıldı, birbirlerine haber verdi. Deprem sonrası şu ana kadar her hangi bir hasar haberi gelmedi.
Ancak. Artvin coğrafi olarak hassas bir il. Burada çok anormal doğa tahribatları, patlatmalar, maden çalışmaları yapılmakta. Bunun da fay hatlarını tetiklediği düşünülüyor. Gerek Yusufeli'nin yeni yerleşiminde gerekse Damar'da maden çıkarılmasında, Cerattepe'de yer altında yapılan madencilik Artvin'i riskli iller arasına soktu.
Artvin gibi eğimi yüksek dağların ve vadilerin olduğu ilde yapılan her şeyin mutlaka jeolojik raporları yapılmalı. Bugün 3.9'la paniğe kapılanlar yarın 5'in üstündeki depremlerde ne yapacak?

Editör: Haber Merkezi