Avrupa Spor Haftası kutlama etkinlikleri açılış programı düzenlendi.
İskebe Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen, Avrupa Spor Haftası Açılış Töreni, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı. Törende protokol üyeleri, sporcular ve katılımcılar çeşitli spor etkinliklerine katıldılar.
Açılış Törenine; Artvin Millet Vekili Erkan Balta, Artvin Vali Yardımcısı Onur Özaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Fatih Tahtalı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Serdar Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Saadettin Dağ, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, sporcu velileri ve vatandaşlar katıldı.
Halk Oyunları gösterisinin ardından program; Taekwondo, Cimnastik, Güreş, Boks, Matrak sporcuların gösterileriyle devam etti.
Ardından protokol üyeleri, sporcular ve katılımcılar; Basketbol, Geleneksel Okçuluk, ip atlama, şut çekme, Bocce, Masa tenisi Voleybol, Mas güreşi gibi çeşitli spor etkinliklerine katıldılar.
Avrupa Spor Haftası (European Week of Sports) her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor ve bedensel aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttırmaya yönelik gerçekleştirilen önemli bir proje olarak göze çarpıyor.
Özellikle son yıllarda ülke genelinde yaptığı önemli faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, geçen yıl Avrupa Hareketlilik kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği Beraber Yürüyelim etkinliği, Pandemi sürecinde evde kalan vatandaşların hayatını kolaylaştıran HisApp Mobil Uygulaması ve diğer çalışmaları neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Avrupa Spor Komisyonunca ülkemiz adına 2021 Avrupa Spor Haftası koordine yetkisi Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’na verildi.
Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Türkiye’nin son 18 yılda gerçekleştirdiği tesisleşme atağı neticesinde önemli bir yol kat etmesi, beraberinde Gençlik ve Spor Bakanlığı teşkilatların da önemli projelere öncülük etmesini sağlandı. Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunun gerek sahada, gerekse sosyal medya ve her yaştan vatandaşa yönelik yaptığı çalışmalar Avrupa Parlamentosunun dikkatini çekmeyi başardı.
Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması ile birlikte bu proje ile;
Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak,
Spor kültürünün tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak,
Digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak,
Spor, fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak,
Bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak,
Sağlıklı Beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak,
Ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri (National Wellness Days for All) sadece bir hafta boyunca değil, bireyleri ve toplumu ömür boyu sürecek fiziksel aktiviteye teşvik edecek ve daha sağlıklı ve daha zinde bir toplum olma yönünde büyük bir fayda sağlayacak.
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti

Editör: Haber Merkezi