Yerleşim yerleri değişen köylüler yeni yuvalarına alıştı Yerleşim yerleri değişen köylüler yeni yuvalarına alıştı


Acar “Teknolojik araç üretme çalışmalarını hızlandırmalıyız”
TEKNOFEST TÜBİTAK "Döner Kanat İnsansız Hava Aracı" kategorisinde yarışan Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı, ön elemeyi geçerek ve finalde yarışmaya hak kazandı. Gösterdikleri bu başarıdan sonra Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fahri Acar’ı ziyaret etti.
Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı öğrencileri, Murgul İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü ve Danışman Öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ı ziyaret etti.
Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı, başvuruda bulundukları TEKNOFEST TÜBİTAK "Döner Kanat İnsansız Hava Aracı" kategorisinde yarışmış; İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Murgul İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Odabaş ve Okul Müdürü Emrullah Bektaş'ın destekleriyle; Danışman Öğretmen Cengiz Çavuş'un ve öğrenciler Halit AKAR, İnanç Riza Gökdemir ve Mert Yılmaz'ın özverili çalışmalarıyla insansız hava aracı yapmış, komisyonun değerlendirmesi sonucunda "Döner Kanat İnsansız Hava Aracı" kategorisinde ön elemeyi geçmiş ve finalde yarışmaya hak kazanarak büyük bir başarı göstermişti.
Göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı Murgul İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Odabaş'ı, Okul Müdürü Emrullah Bektaş'ı, Danışman Öğretmen Cengiz Çavuş'u ve öğrencileri makamında kabul eden Acar "Bugün baktığımızda teknoloji üreten ülkelerin refah seviyelerinin üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Bu sebeple hem ülke ekonomisine katı sunmak hem de dünya üzerindeki diğer ülkeler ile yarışmak için bizler de teknolojik araç üretme çalışmalarını hızlandırmalıyız." dedi.
Bu projede olduğu gibi il ve ilçelerdeki tüm okullara yapacakları proje çalışmalarında İl Müdürlüğü olarak desteklerin devam edeceğini belirten Acar, TEKNOFEST'te gösterdikleri başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek bundan sonraki çalışmalarda başarılar diledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi