8 dakikada hareket eden dolmuşlar süreyi 4 dakikaya indirdi

4 Ekim 2021 tarihinde Artvin Çoruh Üniversite’sinin hizmete başlamasıyla birlikte özellikle Seyittler Yerleşkesinde eğitim görecek olan öğrencilerin de ulaşım konusundaki bazı zorlukları çözüme kavuşturuldu. Üniversitenin seyitler yerleşkesine hizmet veren dolmuşçular kooperatifi, eğitim yılı için yeni kararlar aldı.

CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

Öğrencilerin eğitimlerinde aksamalar yaşamamaları için kararlar alan seyitler dolmuşu kooperatifi başkanı Erdem Ucak, fiyat tarifelerinde değişiklik yaparak 4 türk lirası olan dolmuş ücretlerini öğrencilere kolaylık olsun diye 3 lira 50 kuruş olarak güncellediklerini aktardı.

Dolmuşların kampüs kapısına kadar gitme kararı aldıklarını belirten kooperatif Başkanı Ucak, “Daha önceki komisyon kararımızda köprübaşında indi bindi yapabiliyorduk bu seferki komisyon kararımızda kampüs önüne kadar çıkacak dolmuşlarımız. Pandemi sürecinde öğrenci olmadığı için 8 dakikada bir araçlarımız hareket ediyordu şimdi bu süreyi 4 dakikaya indirdik. Her 4 dakikada bir aracımız seyitlere hareket ediyor. Araçlarımızda yığılma olmaması için 2 görevlimiz var biri kampüs önünde bekliyor okul ara verince yoğunluğa göre 3-4 araba isteyebiliyor. 4 dakikayı beklemek zorunda olmuyor bu gibi durumlarda” ifadelerini kullandı.

İhtiyacı olan öğrencilere taşıma hizmetini ücretsiz verdiklerini, benzer uygulamayı her sektördeki tüm esnafın da yapması gerektiğini belirten Erdem Ucak, “Öğrenciye yönelik çok önemli bir şey daha yaptık. Türkiye’de hiçbir kooperatifte olmayan ihtiyacı olan öğrenciyi tespit edip dolmuşumuza binmek için kullanacağı ücretsiz kart veriyoruz. KYK yurt müdürlerimiz tespitte bize yardımcı oluyorlar. Öğrenci ister 2 yıl ister 4 yıl okusun tamamen ücretsiz taşıma hizmeti veriyoruz. Memleketine gittiği zaman otobüs biletini de biz alıyoruz” diye konuştu.

Erdem Ucak 2021-2022 yıl dönemini kazasız belasız hastalıksız bir şekilde geçirme temennisinde de bulundu.

HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi