Demirhan Elçin, Miralay Şükrü Bey Caddesinde çalışmaları inceledi
Kanalizasyon alt yapısı ve daha önceden de doğalgaz alt yapısı tamamlanan Caddede Sathi kaplama gerçekleştirildi. Konu hakkında açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin çalışmları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.
Başkan Elçin; '30 Kasımda Kanalizasyon alt yapısı ve daha önceden de doğalgaz alt yapısı tamamlanan Miralay Şükrü Bey Caddesinde bozulan asfaltı, yenileme çalışmalarını Hava şartlarını da dikkate alarak sathi kaplama ile kaplamanın uygun olacağını tespit ettiğimiz için Sathi kaplama işlemi yaptık.” dedi
Neden SATHİ Asfalt Kaplama tercih ettiklerini madde madde sıralayan Başkan Elçin;
“+ 5 dereceden fazla sıcaklıkta işlem yapılabilme imkanının olması nedeniyle, Mevsim şartlarına uygun olduğu için;
Çok hızlı ve kısa sürede daha çok mesafe yol kaplaması yapılabildiği için;
Sürtünme yüzeyi fazla olduğundan fren mesafesinin kısa olması, İlimizin kış şartlarının diğer illere göre daha ağır geçmesi nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için;
Sürtünmeli yüzeyinden dolayı kaymaya karşı dirençli olması nedeniyle, Trafiğin emniyetli güvenli seyretmesini temin etmek için;
Yol yüzeyindeki tozu toprağı kestiği ve Yüzey suyunun temel malzemesine inmesini engellediği içindir.
30 Kasım 2021 Salı günü Hava sıcaklığının uygun olması nedeniyle, Cezaevinden, İlçeler arası Minibüs durağına kadar olan yolu Sathi Asfalt kaplama ile yeniledik.” Dedi.
Asfalt çalışmasının ardından yaşanan yoğun yağış nedeniyle yolun deforme olduğunu belirten Başkan Elçin, “Gece yağmur yağması, 30 Kasım’ı 1 Aralık’a bağlayan gece yağışın şiddetlenmesi ve gündüz sürekli yağış olması nedeniyle yaptığımız yol kaplaması zarar gördü ve deforme oldu.
Deforme olan yolumuzu ve daha henüz kaplamasına başlamadığımız yollarımızı Hava şartlarına göre ya;Yapımı hızlı, sürtünmeli yüzeyinden dolayı kaymaya karşı dirençli olan ve kış şartlarına uygunluğu olan Sathi asfalt kaplama, yada zaman olarak çok daha uzun sürecek Parke Taş ile kaplama yapıp hemşehrilerimizin çektikleri çileye son vereceğiz.
Kısıtlı imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda asla yılmayacağız, yılmadan, mazeret üretmeden Hava şartlarıyla da mücadele ederek, bozulan yollarımızın hepsini yenileyeceğiz, bu süreç içerisinde hemşehrilerimize vermiş olduğumuz rahatsızlıklardan dolayı özür diliyor, sabır ve hoşgörüleri için teşekkür ediyorum.’ diyerek sözlerini tamamladı.
ABBB

sokak hayvanları için bir araya geldi sokak hayvanları için bir araya geldi

Editör: Haber Merkezi