İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu


Artvin Valisi Yılmaz Doruk Başkanlığında, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti.
Toplantıda Hopa TSO tanıtım filmi gösteriminin ardından turizm ile ilgili çalışmalar, Kemalpaşa ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının değerlendirilmesi, nakliye sektörü ve Sarp Kara Hudut Kapısındaki son durum, Hopa ve Kemalpaşa’da 112 Acil hizmet binalarını yaptırma taahhüdünün değerlendirilmesi maddeleri görüşüldü.
Toplantıya Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Poyraz, Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Uzunkaya, Hakan Arslan Meclis Üyeleri Bülent Bayrak, Arif Lokumcu, Hasan Durmuş, İsmet Başar, Alişan Ender Topaloğlu, Tolga Çakır, Hüseyin Yazıcı, Meriç Burçin Özer Aydın Tatar, Ertan Topal, Yener Balkaya katıldı. Yurtdışında bulunan Kemal Gazioğlu ise görüntülü olarak katıldı.
Vali Yılmaz Doruk, Artvin’in marka şehir olma yolundaki adımları, Artvin’in turizm potansiyelini, turizmde tesisleşmeyi, coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılmasıyla birlikte gastronomi turizminin gelişmesi konuları hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Başkan Akyürek söz alarak Kemalpaşa’da Organize Sanayi Bölgesi konusundaki talebi ve bu talebin haklı gerekçelerini aktardı. 721 araç çıkışıyla Sarp Sınır Kapısında işlem yapılan araç sayısının arttığı bilgisini paylaşan Başkan bu sayıların 800’lerin üzerine çıkması halinde sıra sorunun doğal olarak ortadan kalkacağını ifade etti. Son olarak da Kemalpaşa ve Hopa’da 112 Acil İstasyonunun kurulmasıyla ilgili Hopa TSO’nun tüm masrafları karşılama taahhüdünü Vali Doruk’a iletti.
Toplantı Vali Sayın Yılmaz Doruk’a plaket takdimi ile sona erdi.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası

Editör: Haber Merkezi