sokak hayvanları için bir araya geldi sokak hayvanları için bir araya geldi


Metin Lokumcu Davasında Duruşma 6 Ocak 2022 Tarihine Ertelendi
Metin Lokumcu Davasında Artvin İl Emniyet Müdürü ve Hopa İlçe Emniyet Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 13 polis yargılanıyor.
3 Mayıs 2011'de Artvin Hopa'da, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a protestolar sırasında polisin attığı biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin davanın Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşması başladı.
Davada dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü ve Hopa İlçe Emniyet Müdürü'nün de aralarında
Sanıklar duruşma salonuna SEGBİS ile bağlanırken, Lokumcu ailesinin avukatları sanıkların bizzat getirilerek duruşmaya katılması taleplerini yineledi. Metin Lokumcu Davası adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Sanık Muhsin Armağan’a 31 Mayıs’a ait fotoğraflar SEGBİS ile gösterilmeye çalışılıyor. Trabzon’da bilgisayarda açılan görüntü, kameraya yakınlaştırıp, Ankara’da sanığın bulunduğu salondaki bilgisayardan gösterilmeye çalışılıyor. Kimse bir şey anlamıyor ama duruşma devam ediyor" denildi.
Duruşmada avukatların "O gün tam olarak gaz ne kadar kullanıldı?" sorusuna dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü sanık Muhsin Armağan "Yeteri kadar kullanılmıştır" yanıtını verdi.
Duruşmaya 1 saat ara verilmesinin ardından mahkeme heyeti; Sanıkların SEGBİS ile dinlenilmemesi, bizzat duruşmada hazır bulunulması kararını verdi.
Hâkim duruşmanın 6 Ocak 2022 tarihine ertelenmesine karar verdi.
Semahat Başar

Editör: Haber Merkezi