60 Yıldır Boya Sandığıyla Evine Ekmek Götürüyor
Artvin’in ‘Hacı Baba’olarak tanıdığı 75 yaşında ki Adil Dalmış küçük yaşta başladığı boyacılık mesleğini hala devam ettiriyor. Ayakkabı boyacılığıyla kazandığı para ile 3 çocuğunu okutan Daslmıi bu mesleğe ömrünün sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
60 yıldır boya sandığıyla hayatını kazanan Artvinlinin ‘Hacı Baba’sı Adil Dalmış, hayatı boyunca başka bir meslekle uğraşmayıp tek mesleğinin ayakkabı boyacılık olduğunu söylüyor.
Çocukluğundan itibaren bu işi yaptığı için Artvin’de herkesi tanıdığını ifade eden Adil Dalmış, “çocukluktan itibaren hiç bırakmadan boyacılık yapıyorum. Artvin’in her sokağında boyacılık yaptım. Sonrada şuan ki köşemde sabit kalarak ayakkabı boyuyorum. Ben herkesi, herkes beni tanır. Ayakkabı boyacılığı zor bir meslek ama ben işimi yıllardır severek yapıyorum. Ben hayatımı ayakkabı boyayarak kazandım ve ömrümün sonuna kadar da bu böyle devam edecek” diye konuştu.
İnsanların kendisini çok sevdiği için ‘Hacı Baba’ dediklerini ifade eden Dalmış, şöyle konuştu:
“Beni sevenler yanıma gelir. Allah'a çok şükür, vatandaşlarımız da beni çok seviyor. 'Hacı Baba' dediler mi tamam. Çok iyi dostluklar, arkadaşlıklar edindim. Gencinden yaşlısına, işçisinden valisine herkesin ayakkabısını boyamışlığım var. Artık insanlar beni ‘Hacı Baba’ diye çağırıyor.”
60 yıldır ayakkabı boyacılığıyla kazandığı para ile 3 çocuğunu okuttuğunu ve hacca gittiğini anlatan Dalmış, “İşime sağlığım elverdiği müddetçe devam edeceğim. Ayakkabı boyacılığından bazen çok bazen az kazansam da Allah'ın verdiğine şükürler olsun. Ömrümüz boyunca bu işten ekmek yedik. Çocuklarımı okuttum. Eşimle hacca bile gitme şansına eriştik ve kimseye muhtaç olmadan hayatımızı sürdürdük” ifadelerini kullandı.
Hatice Diler

sokak hayvanları için bir araya geldi sokak hayvanları için bir araya geldi

Editör: Haber Merkezi