“Her zaman sıfırdan başlayabiliriz yeniden doğabiliriz”
Hacer Kadıoğlu Özdemir, Danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemi olan Yaşam Koçluğunu tercih etti.
Artvin’de ilk olan işletmesi ve çalışma alanı hakkında açıklama yapan Hacer Kadıoğlu Özdemir,
“Yaşam eğitim ve sporcu koçluğunun hepsinin bir arada olması buraya gelen bir annenin hem kendine hem çocuğuna aynı anda yollar araması güzel olacaktır. Hem başarıyı hem eğitimi hem yaşamla ilgili sıkıntıları kompleks bir şekilde halledebiliriz.”dedi.
Yaşam, eğitim ve spor koçluğu yapan Hacer Özdemir, ofisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada “Paylaşalım, yılmayalım, yıkılmayalım hayat başarısızlıklarla dolu da olsa her zaman mücadele etmek çok önemli. Her zaman sıfırdan başlayabiliriz, yeniden doğabiliriz her şeyi yapma gücümüz var yeter ki inanalım, yeter ki kendimize güvenelim. Sihirli değnek sizin elinizde başkasının elinde değil hayatınızı siz doğru yöneteceksiniz. Gelin ben söyleyeyim siz yönetin başarıya ulaşalım” dedi.
Eğitim, yaşam ve spor koçluğunu bir arada barındıran Vizyon Koçluk ofisinin sahibi Hacer Kadıoğlu Özdemir, yaşam koçluğunun yanında spor koçluğu da yapıyor. Hacer Özdemir, “Zaten eğitimciyim üç çocuk annesiyim, iyi bir hocayım öğrencilerimin hem ablasıyım hem hocasıyım hem annesiyim her şeyiyim. Bir kızım kort tenisi oynuyor onunla turnuvalara gidiyoruz turnuvalarda maçta mental olarak düşüyor psikolojik olarak yıpranıyor anneyim dayanamıyorum. Sporu bıraksa çok seviyor, psikolojik olarak zarar görmeye başladı. Sporcu koçu olabilir miyim diye araştırma yaptım sporcu koçluğu eğitimleri de aldım onu da tamamladım. Şimdi yaşam koçluğu üst seviye eğitimleri alıyorum” diye konuştu.
“Burada bizim temel amacımız insanların hayatlarını daha kaliteli hale getirmek, hayata daha pozitif bakmak ve pozitif yönlerini görmelerini sağlamak mutsuzluğun kaynağına inmek daha doğrusu insanlara yeni yollar açmak” diyen Özdemir, “Vizyon koçluk ismini birçok koçluk bir arada olduğu için koyduk yoksa kendi ismimle de açabilirdim. Yaşam eğitim ve sporcu koçluğu bir arada olduğu için böyle oldu. Eğitim için konuşacak olursak eğitimde de bir öğrenci neden başarısız olur neden konsantre olamaz, neden ders çalışmak istemez, neden gelecek hedefleyemez, neden sınav kaygısı başarısızlık duygusu yaşar? Bizler çok akıllı varlıklarız bunun için özel yeteneklere ihtiyacımız yok. Gayet yüksek becerilere sahipken bunu neden değerlendiremediğimizi öğrencilere daha iyi anlatmak için eğitim koçluğu yapacağız. Sporcu koçluğunda da bir sporcunun spor müsabakalarında gerek tek başına gerekse gurup halindeyken neden oradaki stresi yönetemediğini, neden başarısızım, yapamayacağım duygusuna kapıldığını bunların temeline inerek yavaş yavaş kişinin aklından çıkararak başarıya daha yakın daha kolay ulaşmasını sağlıyoruz. Artvin’de bu ilk olacak. Daha doğrusu civar illerde de görmedim. İlk olmasının da açılışa çok büyük katkısı var hem de yaşam eğitim ve sporcu koçluğunun hepsinin bir arada olması buraya gelen bir annenin hem kendine hem çocuğuna aynı anda yollar araması güzel olacaktır. Hem başarıyı hem eğitimi hem yaşamla ilgili sıkıntıları kompleks bir şekilde halledebiliriz. Burayı açmadan öncede arkadaşlarıma yapmış olduğum destekler var. Açılışı bekleyen danışmanlarım da var uzaktan online olarak bu konuda talep eden insanlar da var. Gelin çay kahve içelim dertlerimizi paylaşalım, yılmayalım, yıkılmayalım hayat başarısızlıklarla dolu da olsa her zaman mücadele etmek çok önemli. Her zaman sıfırdan başlayabiliriz yeniden doğabiliriz her şeyi yapma gücümüz var yeter ki inanalım yeter ki kendimize güvenelim. Sihirli değnek sizin elinizde başkasının elinde değil. Siz doğru yöneteceksiniz. Gelin ben söyleyeyim siz yönetin başarıya ulaşalım” ifadelerini kullandı.
Semahat Başar

Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

Editör: Haber Merkezi