Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa


Hopa Otomobilciler ve Şoförler Odasının Mevcut yönetim kurulunda bulunan Kadir Ustabaş, Başkanlık için göreve talip olduğunu açıkladı.
Hopa Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanlık seçimi için aday olduğunu açıklayan Kadir Ustabaş vaatlerini sıraladı. Mevcut yönetimi hakkında da açıklamalarda bulunan Kadir Ustabaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Odamızın hizmet aracı var şu anda amaç dışı kullanılıyor ona resmi plaka takacağız, daha çok şahsi olarak kullanılıyor, kurumsal amaçlar için kullanacağız.
Şu anda çekici hizmeti yok herhangi bir çekici hizmeti veremiyoruz bu sorun halletmemiz gerekiyor. İlçelerimizde çekici hizmetleri veren kişilerle konuşup sözleşme imzalayıp, çekici hizmeti sunacağız ücretsiz tüm şoförlerimize. Başkan sosyal medya kendi doğrultusunda kullanıyor, sosyal medya kurumsal olarak kullanacağız. Hopa Şoförler odası sayfası ama baktığımız zaman herkese şahsi yorumlar, Konuşulmayacak laflar yani kısacası kurum adına kullanılmıyor biz bilgilendirme amacıyla kullanacağız, yaptığımız hizmetleri paylaşacağız, gezdiğimiz durak ziyaretleri olsun, genelgeler yayınlamak olsun, cenazeler olsun, düğünler olsun bu tür amaçlarla yani kurumsal olarak kullanacağız. Şu andaki kullanımından milletinde tepkisi var, şu anda herkese yorum atıyor, mesaj atıyor vesaire bu bizim odamızın itibarını düşürüyor. Ayrıca özel giderlerimizi faturalandırmayacağız, şahsi giderlerimizi odaya faturalandırmayacağız. Daha öncesinde yönetimde olduğum halde seçim üzerinde bir yemek verildi bunun faturası da odaya mal edilmeye çalışıldı şu anki mevcut dönemde böyle bir şey olmamalı herkes cebinden karşılamalı bunu kimse odaya mal etmemeli. Pandemi döneminde servis şoförlerimiz tamamen kapandı, okul öğrencisi taşıyan servislerimiz tamamen kapatıldı, Artvin’e giden dolmuşlarımız kapatıldı, sadece şehir içi dolmuşlarımız hizmet verdi onlar da hastanelerden dolayı, gidip gelenlerden dolayı öyle ve hizmet verdi. Onlarda günlük 100- 150 TL mazot koydular ama boş gidip geldiler, günlük 50-60 lira ancak kazanabildiler. Taksi durakları olarak nöbetler oldu düzgün çalışamadık, ilçemizde bulunan tır sektöründen dolayı sadece 3-5 tane tırcı taşıyabildik başka türlü hiçbir yere gidemedik. Bu durumlar sonucunda da kurum olarak hiçbir yardım veremedik, esnaf hiçbir yardım alamadı sadece maske ve dezenfektan dağıtıldı, bunlar da bizim için bir kayıp. En azından durakların 1-2 aylık telefon ücretleri, elektrik ücretleri ödenebilirdi, bir nebze de olsa katkı sağlanabilirdi. Hiçbir şey yapılmadı bu gözlemlerinden dolayı da dört seneye yakın oldu dört senedir bu yönetimdeyim. Başkanın yöneticilik vasfı biraz zayıf, yöneticilerle seçim kazandı fakat kazandıktan sonra yöneticileri pek takmadı, sürekli bir eksiklik oldu bunlardan dolayı bu yanlışlara karşı bu yönetimle girmedim, yokum dedim kendi adaylığımı açıkladım, kendi kadronu hazırlıyorum. Şu anda herhangi bir eksiğim yok, karar verme aşamasındayım benim kadro kurmakla ilgili bir sıkıntım yok, biraz daha taşların yerine oturmasını bekliyorum.”
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi