CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu


Hopa Gençlik Merkezi Müdürü Özgür Dede, Gençlik merkezlerinin amacı ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Özgür Dede Gençlik merkezinin gençlere değer verdiğine dikkat çekerek “Bizim için bir genç bile çok önemli o genci kazanmak vatana millete hayırlı bir birey haline getirmek bizim elimizde bunun için her genç çok önemlidir. Çalışmalarımız yaparken de hiçbir ayrım yapmadan hepsini aynı ölçüde hizmet veriyoruz.” dedi.
Hopa Gençlik Merkezi Müdürü Özgür Dede, “Gençlik merkezlerimizin amacı daha çok burada, geçlerimizin kültürel sanatsal faaliyetleri yönlendirmek. Bizim kulüplerimiz, inovasyon atölyelerimiz, güzel sanatlar atölyelerimiz var, gençlik merkezi olarak biz sahada her yerdeyiz. Gençlerimize her alanda yardımcı oluyoruz, gençlerle olmak çok güzel bir duygu biz bunlara mesleki olarak kültürel olarak akademik olarak faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Mesela geçmişte unutulmaya yüz tutmuş olan şeyleri onlara geri kazandırmak onları göstermek, mesleki olarak eğitimlere yönlendirmek atölye olarak olsun, müzik atölyeleri olsun, inovasyon atölyeleri de yine aynı şekilde devam ediyor. Şu anki durumda gençlere sahip çıkılmadığı anda çeşitli yönlere itmiş oluyoruz kötü alışkanlıklar gibi. Bizim için bir genç bile çok önemli o genci kazanmak vatana millete hayırlı bir birey haline getirmek bizim elimizde bunun için her genç çok önemlidir. Çalışmalarımız yaparken de hiçbir ayrım yapmadan hepsini aynı ölçüde hizmet veriyoruz. Yapmış olduğumuz faaliyetlerde kültürel geziler olur, bakanlıklarımızın kampları oluyor, kamplarımız çok güzel yemesinden içmesinden oradaki konaklamasından bakacak olursak gençlerim için çok önemli bir fırsat.” dedi.
Kitap Kafe projesi hakkında da bilgi veren Müdür Dede, “Biz burada sadece kitap okuma olarak değil, kitap okuma anlatma tekniği olarak devam ettiriyoruz, Okumuş oldukları kitapların kritiğini yaptırıyorlar hocalarımız. En çok kitap okuyan öğrencilerimize de ödüllerimiz oluyor her ay sonunda. Bu hediyelerde gençler için teşvik oluyor, Onların hoşuna gidiyor mutlu oluyor. Ödül törenlerimize ilçe protokollerinden, ilçe dışında katılanlarla birlikte ödül törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. Her ayın başında yapıyoruz bunu ayın 1'i ile 5 arasında gerçekleştiriyoruz çok da güzel oluyor. Bizim burada temel amacımız kültürel, sportif faaliyetlere, akademik faaliyetlere buradaki gençlerimizi yönlendirmek” ifadelerini kullandı.
“Gençlik merkezi olarak her şey yapma gücüne sahibiz yeter ki gençlerimiz bizimle olsun” diyen Dede: “Artvin olmak ve ilçeler olmak üzere bu yıl en çok faaliyet gerçekleştiren ilçe olarak Hopa oldu, aktif olarak. Biz burada yoğun bir şekilde gençlerimizle kışın Artvin'e havuza gençlerimizi götürüyoruz, kayak merkezine götürüyoruz. Özel ve anlamlı günlerde birlikte ziyaretlerimiz oluyor, gençlerin bu duyguyu görerek yaşaması çok anlamlı oluyor. Çeşitli konserler yaptık gençler adına, şu anda bir tiyatro ve Türk Sanat Müziği adına bir koro oluşturuyoruz. Oluşturma aşamasına geçtik gençlerimizi seçiyoruz biz gençlik merkezi olarak bu anlamda her şey yapma gücüne sahibiz yeter ki gençlerimiz bizimle olsun. Gerçekten büyük işler yapıyoruz ama kendimizi ifade edemediğimiz yerlerde oluyor. O kadar güzel projeler yapıyoruz ki ağaç dikme olsun fidan dikme olsun, yardımlar olsun, gençlerimiz arasında kitap yardımları, spor malzemesi yardımları bu anlattıklarım gençlerimizin arasında oluyor iyilik ağacı şeklinde. Gönüllülük olarak sağlık olsun, yardımlaşma olsun gençlerimiz var kulüplerimiz timlerimiz var. Hepsinin bir kulüp başkanı oluyor en ufak bir şeyde o mekanizmayı çalıştırıp hedefimize ulaşıyoruz, bizi çalıştıran aslında gençlerimiz, gençlerimizle birlikte faaliyetlerimizi yapıyoruz. Çok faaliyet yapmanın bir kıymeti yok aslında burada önemli olan gençlere bir şeyler verebilmektir.”
Semahat Başar

Editör: Haber Merkezi