Köy buluşmaları gerçekleştirerek vatandaşların taleplerini dinliyor. Köy buluşmaları gerçekleştirerek vatandaşların taleplerini dinliyor.


81 İlde başlayan, Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde olan Mutlu Çarşamba Projesi Ardanuç Arhavi Hopa Yusufeli Şavşat ilçelerinde uygulanmaya devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığının uyguladığı özel sporcu ve engelli bireylere yönelik proje olan Mutlu Çarşamba Projesiyle, resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli etkinlikler yer alıyor.
Her çarşamba günü gençlik merkezindeki antrenörler vasıtasıyla özel gereksinimli gençlere ulaşmaya çalışıyor. Kentteki engelli sporcu, genç, çocuk ve vatandaşlara ulaşarak onları spor tesislerine yönlendiriliyorlar. Eğitmenler, spor tesislerine gelemeyen engelli vatandaşların ise yanına gidiyorlar. Engellilerin eğlenmeleri ve mutlu olabilmeleri için yapılan proje de engellilere yönelik farkındalığın artmasını ve onları topluma kazandırma hedefleniyor.
Hopa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Zafer Yazıcı, Hopa’da devam eden anlamlı proje hakkında değerlendirmeler yaptı.
Mehmet Zafer Yazıcı, “Hem gençlik spordaki hem gençlik merkezindeki antrenörlerimiz vasıtasıyla özel gereksinimli gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Rehabilitasyon okulunda ve özel alt sınıflarda 150 ye yakın çocuk var. Hopa’da 300’e yakın engelli bireyimiz var bunların büyük bir kısmı çocuk. Özel alt sınıfta okuyan rehabilitasyon merkezlerine gidenlere ulaştığımız zaman çok daha anlamlı oluyor. Onlara yapabilecekleri spor dallarını yaptırdığımız zaman mutlu ettiğimiz zaman bizim için anlam kazanıyor her şey. Onların kendilerini değerli hissetmeleri için faaliyetler yaptığınız zaman başarabilecekleri bazı sportif etkinliklerle liderlerle başarıya ulaştıkları zaman bu sevinçlerini görseniz çok mutlu oluyorlar. Onu görmek dünyalara değer” ifadelerini kullandı.
Hopa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak, Spor Salonunda özel gençlerle Mutlu Çarşamba etkinliği Kübra Bayram ve Havva Nur Yavuz antrenörlüğünde devam ediyor.
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi