Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa


Esnaflara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme düzenlendi
Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İŞ-KUR Müdürü Cevdet Ertürk ve KOSGEB Müdürü Arif Ercan Sanayi esnafı ile toplantı yaptı.
Toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar,“mevzuatımız açısından, teşvikler açısında alana yenilikler sürekli geliyor. Bizde istedik ki bunu sizlerle paylaşalım. Teşvik almak istediğinizde nasıl mezun olacaksınız ya da bir çırak almak istediğinizde nasıl davranacağız burada meslek lisemizin müdürleri, mesleki eğitim merkezimizin müdürü tüm taraflar bir aradayız. Bakanımız net söylüyor artık Türkiye’de istediğim işçiyi bulamadım söylemini ortadan kaldıralım. Bu sadece bir eğitim olmaktan ziyade ülkemizin, sanayimizin geleceği açısından çok önemli bir çalışma” ifadelerine yer verdi.
Milli eğitim şube müdürü Recep Kaya Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında seminer verdi. Kaya, “Mesleki Eğitim Merkezleri önceden sadece ustalık ve kalfalık belgesi veriyordu. 2017 yılında merkezi eğitim merkezlerimiz ortaöğretim kurumu yani lise statüsüne kavuştu. Buradan mezun olanlar ustalık ve kalfalık belgelerinin yanında meslek lisesi diploması alabiliyorlar” diye konuştu.
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi