Hopa’da yaşayan Cengiz Öztürk’ün kestane tezgahı gelir kapısı
Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane bu sene de tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu Geçen seneye göre 2 kat artan kestane 30 TL’den alıcısını bekliyor.
Hopa’da yaşayan Cengiz Öztürk, kestane satarak ek gelir elde etmeye çalışıyor. Emekli maaşı ile geçinemeyen Öztürk için kestane tezgahı gelir kapısı oluyor.
Hopa’da kestane satan emekli Cengiz Öztürk, Son iki yıldır hem pandemi hem de ekonomik şartlar nedeniyle biraz arka planda kaldıklarını belirterek işlerde yavaşlama olduğunu söyledi
Öztürk, “10 senedir Hopa Belediyesi'nden emekliyim, çocuğum lise 3'e gidiyor para yetiştiremediğim için 3-5 kuruş gelir olsun diye uğraşıyorum, yaşam mücadele veriyorum. 4 yıldır kestane satışı yapıyorum, 2 senedir işleri iyiydi pandemiden sonra işlerde biraz yavaşlama var bu sene biraz daha dolar falan yükseklere fırladığı için eskisi gibi satışlarımız yok. Eskiden kilo işi alırlardı şimdi en fazla yarım kilo alıyorlar. 100 gram 10 TL diyoruz müşterilere biraz fazla geliyor” dedi.
Çok sevilmesine rağmen kestanenin ekonomik nedenlerle eskisi kadar rağbet görmediğini vurgulayan Öztürk, “Bu aralar Tabii ki insanların bütçesi el vermiyor farklılıklardan dolayı alamıyorlar. Kestanenin kilosu 30 TL Geçen seneye nazaran 2 kat arttı geçen sene 15 TL'ye veriyorduk. Hopa'nın ekonomisi iyi bile olsa bir Hopa ile iş bitmiyor ki, burada da sıkıntı değil insan çok var. Burada bankaya borcu olmayan emekli yok esnaf yok. Şavşat’ta, Ardanuç’a, Artvin’e göre durumu biraz daha iyi olabilir Gümrük Kapısı Buraya yakın Liman burada ama eskisi gibi hareketlilik yok Hopa'da da.” ifadelerini kullandı.

sokak hayvanları için bir araya geldi sokak hayvanları için bir araya geldi

Editör: Haber Merkezi