“Sizler Hem Aileniz Hem De Bizim İçin Çok Kıymetlisiniz”
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi tamamlandı. Hopa Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın Yarıyıl Tatili Mesajı yayımladı.
”Çocuklarımızın karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak hepimizin bu konudaki çabaların sonuçlarını ölçtüğünü belirtmek isterim.” diyen Aydın, güzel bir tatil geçirilmesi temennisinde bulundu.
Okuyan, düşünen ve akleden bir neslin inşasının Türkiye'nin geleceğinin de inşası anlamına geleceğine dikkat çeken Hopa Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın, “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi tamamlarken, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmaların semeresinin alındığı karne gününde hepinizi içtenlikle kutlar, güzel bir tatil geçirmenizi dilerim. Çocuklarımızın karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak hepimizin bu konudaki çabaların sonuçlarını ölçtüğünü belirtmek isterim. Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonuyla birlikte, günümüzün eğitim anlayışında varılmak istenen hedef, okul-öğrenci-veli iş birliğinin daha güçlü olduğu, ailelerin eğitim sürecinin her aşamasında daha etkin rol aldığı, okulların bir yaşama alanına dönüştüğü okul iklimini oluşturmaktadır. Bizler hayatı ve geleceği inşa ederken çocuklarımızı çağın gerektirdiği değişim ve dönüşüme de hazırlamaktayız. Okuyan, düşünen ve akleden bir neslin inşası Türkiye'nin geleceğinin de inşası anlamına gelir. Geçmişiyle bağını koparmayan Milli ve Manevi değerlerine bağlı, geleceğe hazırlanırken de içinde yaşadığımız çağın şartlarına uyum sağlayan bir nesil ülkemizin ve geleceğimizin inşasında mihenk taşı olacaktır.” dedi.
Mesajında veliler ve öğrencilere tavsiyeler ve güzel temennilerde bulunan Aydın mesajını şöyle tamamladı; “Sevgili öğrenciler, tatiliniz süresince kendinize zaman ayırın, arkadaşlarınızla güzel vakit geçirin, akrabalarınızı ve yakınlarınızı ziyaret edin, kitap okuyun spor ve kültür etkinliklerine katılın, varsa dersle ilgili eksiklerinizi gözden geçirin. Unutmayın sizler hem aileniz hem de bizim için çok kıymetlisiniz. Kıymetli veliler, her çocuğun kendine özgü kabiliyeti, farklı yetenekleri ve ilgi alanları vardır. Bu nedenle çocuklarınızı karne döneminde başka çocuklarla asla kıyaslamayın. Unutmayın cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir.
Bir kez daha bu tatilin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlar getirmesini diler sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Songül Şişman

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Editör: Haber Merkezi