Taner Ekmekçi; “Samsun'dan doğan direniş ve bağımsızlık güneşinin altında aydınlanmaya devam edeceğiz.”
Milli Mücadele’yi başlatmak için Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan ayrılan Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığı noktaya dikilen Samsun’un İlkadım ilçesindeki ‘Onur Anıtı’na yönelik çirkin saldırıya tepkiler büyüyor. Atatürk Anıtı’na yönelik gerçekleştirilen provokasyonu Atatürkçü Düşünce Derneği Hopa’da basın açıklamasıyla kınadı.
Kurtuluş savaşının simge şehri olan Samsun İlkadım’da bulunan Atatürk heykeline 3 Şubat günü çirkin saldırı gerçekleştirildi.
Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı, 2 kuzenin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Şahısların gözaltı süreci devam ederken, bağlantıları Cumhuriyet Savcılığı tarafından araştırılıyor.
Türkiye’yi ayağa kaldıran olaya bir kınama da Atatürkçü Düşünce Derneğinden geldi. Hopa meydanda yapılan açıklama ile saldırı protesto edildi, Protestoya çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneğinin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk'ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz. Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; "Keşke Yunan kazansaydı" diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır. Öte yandan; Mobese kameraları ile her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı'na kamyonetle yanaşılıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği (!) de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır. Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş
Savaşımızın simge şehri, Atatürk'ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor
Bayramı ile onurlanmış Samsunumuzun onur anıtına kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız! Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan'da, Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemaller tükenmez”
Belediye Başkanı Taner Ekmekçi de basın açıklamasında yer aldı. Burada konuşma yapan Başkan Ekmekçi, “Bugün burada tek yürek tek sesiz. Cumhuriyetimizin Kurucu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Savaşı mücadelesinin simgesi olan Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Milli Mücadelemizi ve ulu önderimizi temsil eden anıta yapılan saldırı, ülkenin ulusal bağımsızlık ruhuna yapılmış bir saldırıdır. Buradan bunu bir kez daha vurgulamak isterim ki Samsun'dan doğan direniş ve bağımsızlık güneşinin altında aydınlanmaya devam edeceğiz.
Gündemi değiştirmeye yönelik kasıtlı olarak yapılan saldırılara Türk milletinin vermiş olduğu cevap umarım anlaşılmıştır. Vatanımız ve Atamız kırmızıçizgimizdir” dedi.
Aynur Bağdat

sokak hayvanları için bir araya geldi sokak hayvanları için bir araya geldi

Editör: Haber Merkezi