CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA


Sağlık emekçileri, 8 Şubat Salı günü Hopa Devlet Hastanesi önünde grev gerçekleştirecek
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Artvin Temsilciliği Hopa devlet Hastanesi önünde gerçekleştirecekleri grev ve basın açıklamasının öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
8 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapacak olan sağlık emekçileri 8 Şubat Salı günü Hopa Devlet Hastanesi önünde grev ve basın açıklaması düzenleyecek. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Artvin Temsilciliği, “Sağlıkta yaşanan sorunların kaynağı sağlık emekçileri değil iktidarın kendisidir. Popülist ve neoliberal siyaset anlayışları uğruna sağlık emekçileri feda edilmiş, hakları gasp edilmiş ve her geçen gün katmerleşerek emekleri sömürülmüştür. Yaklaşık bir ay önce Kemalpaşa 112 biriminde çalışan arkadaşlarımız saldırıya uğramıştır. Her gün saldırıya uğrayacağız endişesiyle görev yapmak istemiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz ve artık yeter diyoruz. Sağlıkta şiddeti önleme yasasının çıkması için bizlerin ölmesi mi gerekmektedir. Güvenli işyerleri ve şiddetsiz bir çalışma ortamı istiyoruz. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz. Canımıza kast edenlerin mahkemelerce serbest bırakılmamasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bedenen, zihnen ve maddi olarak tükendik
Sağlık çalışanlarının çabasına rağmen haklarının teslim edilmediğine dikkat çekilen açıklamada, “Aldığımız risk ve karşılaştığımız tehlike hiçbir kamu çalışanı ile karşılaştırılamaz. Buna rağmen yıllardır ekonomik, özlük ve sosyal haklarımız teslim edilmiyor, her türlü düzenlemeden hariç tutuluyoruz. Bedenen, zihnen ve maddi olarak tükendik. Biz tükenirken bizi sessizce ve sorumsuzca izleyen sisteme karşı öfkemiz de artıyor” ifadeleri yer aldı.
Sağlık emekçilerinin sorunlarının, acil eylem planlarının hazırlanmasını gerektirecek bir boyuta evrilmiş olduğu belirtilen metinde “Sağlık sistemi iflasa doğru gitmektedir. Bu durumun sorumlusu biz değiliz. Buna rağmen sisteme olan tepki sağlık emekçilerine yansımaktadır. Sağlıkta şiddet gebe bir hemşirenin “yapmayın, hamileyim” demesine rağmen karnının tekmelenmesine ve insani değerlerin kaybedilmesine kadar varmıştır. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin aslında çok şey değil sadece insan onur ve haysiyetine yaraşır, güvenli bir çalışma yaşamı talep ediyoruz. Çalışırken ölmek istemiyoruz. Nitelikli bir sağlık hizmeti üretebilmek için mali, özlük ve sosyal haklarımızın çalışma riskimize göre dengelenmesini istiyoruz.
Bu nedenlerle sendikalı, sendikasız, üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık emekçilerini sağlık hizmeti üretirken olduğu gibi birlikteliğe davet ediyoruz. Gasp edilen haklarımıza, giderek artan sağlıkta şiddete, sömürülen emeğimize karşı çıkmak için ve halkın sağlık hakkını savunmak için 8 şubatta G(ö)REVE davet ediyoruz. Duyarlı Artvin halkını sağlık emekçilerinin haklı eylemini sahiplenmeye çağırıyoruz.”
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi