“Seçimler birer araçtır amacımız bundan sonra Hopa’mıza faydalı olabilmektir”
Hopa-Kemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurul toplantısı tamamlandı. 19 Şubatta gerçekleştirilen oda başkanlığı seçiminde Samet Cihan ve Yavuz Şiviloğlu aday oldu. Samet Cihan seçimi 536 oy ile kazandı.
Hopa-Kemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık seçimi cumartesi günü gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeref Öngüner’in yaptığı olağan kurulda, divan başkan yardımcılığına Hasan Sarayoğlu, Kâtip üyeliklere Hüsnü Akyüz, Murat Beşiroğlu ve Yaşar Özbayraktar seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından genel kurula Geçmiş dönem raporları okundu.
Hopa Kemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı bin 138 üyeden 996’sı kongreye katıldı. 996 oyun 536’sı Samet Cihan’a, 460’ı ise Yavuz Şiviloğlu’na atıldı.
Başkan Samet Cihan’ın Yönetim Kurulu listesinde yer alan isimler: Hakan Kalkan, Ekrem Civelek, Canan Erdem, Turhan Çakmak, İlyas Durmuş, Nazmiye Yenigül, Azem Topaloğlu ve Osman Köse seçilirken, Denetleme kuruluna da Nalan Büyük, Özgen Karataş ve Serkan Akyüz.
Seçim sonrası konuşma yapan Samet Cihan, seçimin kaybedeni olmadığını belirterek, “Seçimler birer araçtır amacımız bundan sonra Hopa’mıza faydalı olabilmektir. Bugün burada seçimin kaybedeni olmadığını ifade etmek isterim. Yavuz Kardeşimin de her zaman tecrübelerinden yararlanacağız. Amacımız Hopa’mızın bir adım daha ileri gitmesinde üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. Kazanan Hopa olmuştur” dedi.
Yavuz Şiviloğlu, Seçimi kazanan Samet Cihan’ı tebrik ederek, “Bugün yapılan seçimlerde Hopa-Kemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı seçilen Samet Cihan arkadaşımı tebrik ediyorum, görevinde başarılar diliyorum. Seçim sürecinde canla başla çalışan ekip arkadaşlarım olmak üzere bizlere kapısını açan bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Emre Düğün salonunda yapılan genel kurula; Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, İl Genel Meclisi üyesi Hüsnü Çakır, AK parti İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Küçükali, Önceki dönem kooperatif Başkanı Ahmet Ekmekçi, Hopa Şoförler Odası Başkanı İsrafil Kotil, Memleket Partisi İlçe Başkanı Osman Yakut, Yeniden Refah Partisi Hopa İlçe Başkanı Resul Durmuş ve oda üyeleri katıldı.
Aynur Bağdat

İlk Meclis Toplantısı İlk Meclis Toplantısı

Editör: Haber Merkezi