Osman Akyürek; “Turizm Ve Nakliye Sektörü, Rusya-Ukrayna Krizinden En Çok Etkilenecek Sektörler”
İş Takipçileri ve Nakliye Sektörü Toplantısı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi.
Toplantıya Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Esmeroğlu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı n Osman Akyürek Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve nakliye sektörü temsilcileri katılım sağladı.
Açılış konuşmasını yapan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Rusya-Ukrayna arasındaki krize değinirken bölgedeki diğer komşu ülkelerinde etkileneceğine dikkat çekti. Krizin büyümesi halinde turizm ve nakliye sektörünün en çok etkilenecek sektörler arasında olacağına değindi.
Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, gümrük noktasında herkesin kabul edebileceği bir sistem oluşturulmaya çalışıldığını hem kendi içlerinde hem ortak toplantılarla birlikte 15 maddelik gümrük giriş kartı standardını oluşturduklarını söyledi. Bu standartları daha da geliştirme adına nakliyecilerle toplantılara devam ettiklerini dile getirdi ve giriş kartları ile ilgili düzenlemenin Salı günüden itibaren hayata geçeceğinin bilgisini verdi.
Ardından soru cevap kısmına geçilerek tır parkının kuruluş yönetmelikleri, Valilik talimatları, itirazların ve ihtiyaçların gerekli mercilere ulaştırılması hususunda görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi.
Hopa TSO

Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa

Editör: Haber Merkezi