CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu


Başkan Elçin Meclis toplantısında şartlı bağışla sürprizini açıkladı
Artvin Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. Belediye toplantı salonunda yapılan Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı; Başkan Elçin’ini alınan kararların Artvin’e hayırlı olması temennisinde bulunmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Başkan Elçin Meclis toplantısının ilave maddesi olan şartlı bağışla sürprizini açıkladı.
Başkan Elçin, Kafkasör Festival alanının da içerisinde olduğu 82.835 yüzölçümlü alanı 12 Milyon TL bedelle yapılacak şartlı bağış ile alınacağının müjdesini verdi.
Başkan Elçin; “Eğer meclis kabul ederse Artvin Kafkasör festival alanı ömür boyu tapusu ile beraber Artvin halkının olacak. İki şartımız vardı birincisi para ile anlaşıp tapu alıp bizim olması içindi mülkiyeti bir diğeri turizm alanında ufak tefek değişiklikler yapıp turizm bakanlığından talep edip sadece 365 gün belediyenin kullanım tasarrufu diğer yerlerde mülk sahibinin olması şartıyla iki alternatif sunmuştuk.
Hep birlikte güzel bir şey başardık. İsmet Acara Çok teşekkür ediyorum Acar ailesine çok teşekkür ediyorum bu yaklaşık 3 senelik bir maratondu. Mümkün olduğunca gizli yürütmeye çalıştık bu işi çünkü bir taraftan satıcılar Artvin halkı diyormuş ki çok para istiyor, bir taraftan bu kadar para eder mi gibi sonunda netice olarak biz uzlaştık neticeye vardık. Aralık ayında gittiğimde netice alamamıştık rakamsal olarak başka bir teklif sunmuştuk. İki şıktan biri satın almaktı tapunun Artvin Belediyesine geçmesiydi diğer şıkta turizm alanında şartlı olarak bir şeyleri değiştirmekti. Gökçen ailesinin şartlı bağışı değil de şartlı tahsisini öyle atacaktım size Galip Bey dedi ki gayrimenkul satış sözleşmesini İsmet Acar'a imza attırdım, kendimde imzaladım mal sahiplerine de huzurunda imza attırdım. Kabul ediyorsanız bunlar sizde kalsın satışa razı oluyorsanız bize gönderirsiniz bizde anlaşırız dedi. Galip Bey de bugün getirdi.
Satış sözleşmesinde diyor ki bu yer Artvin Belediyesine ait olacak Artvin Belediyesi asla kimseye satamayacak kimseye devredilemeyecek ne yaparsa yapsın satmayacaksın. Artvin halkının olacak.
Ben tekrar söylüyorum bu işte Gökçen ailesine de çok teşekkür ediyorum, ben hiçbir zaman onların istediği paraya fazla demedim sizin yeriniz eder ama benim cebimdeki para yeterse alırım yetmezse canınız sağ olsun dedim.
İsmet Bey’e ve yer sahiplerine Çok teşekkür ediyorum neticede Kafkasör kurulacak mı bir yerini değiştireceğiz mi diye sorunlarımız kalmayacak, paramız oldukça tribünler yapacağız spor sahasını yapacağız bir şeyler yapacağız.
Hem kendimi hem belediye meclis üyelerini böyle bir karar da katkı sağladığımız için bu kadar aldığımız için şahit olduğumuz için mutlu hissediyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum İsmet amcamızın tekrar ellerinden öpüyorum. Gökçen ailesine ayrı saygılarımı sunuyorum bu konuda çok teşekkür ediyorum dediğim gibi Artvin halkına helali hoş olsun.” İfadelerine yer verdi.
ABBB

Editör: Haber Merkezi