İstiklal Marşının Kabulünün 101. Yıldönümü Hopa’da etkinliklerle kutlandı
İstiklal Marşının Kabulünün 101. yıldönümü Mehmet Akif Ersoy İlkokulunun düzenlemiş olduğu ilçe programında çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Programa; Kaymakam Gürkan Üçüncü, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe Protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.
Hopa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nun üstlendiği "1921'den 2022'ye İstiklal Marşı" isimli programda; Kurtuluş Savaşı sırasında orduyu diri tutmak için bir marş yazılmasına karar veren Birinci Meclisin İstiklal Marşı yarışması düzenlemesi hakkında gösteri yapıldı. Gösteride, 724 şiirin katıldığı yarışmada milli mücadele ruhunu hiçbir eserin yansıtmaması üzerine Maarif müdürünün milli şairimizi ikna etmesi için dergaha ziyareti ele alınarak, Akif'in 48 saatte İstiklal Marşı'nı nasıl kaleme aldığı ve sonrasında mecliste kabul edilişi sergilendi. Marşımızın 1921'de mecliste kabul edilişinden 2022'ye yolculuğunu değişen dönem ve şartlarda bile nasıl aynı duygularla okunduğunun temsili bir sunumu yapıldı.
Kahramanlığı ve vatan aşkının iliklerimize kadar işleten bu oyun aynı zamanda bütün salonun sahne olarak kullanılması ve gelen konukların da eski mecliste halkı canlandırması bir ilkin yaşanmasına vesile oldu.

İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu

Editör: Haber Merkezi