Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi


HOPAPORT ek tedbirleri devreye sokarak olumsuz etkileri azaltmaya çalışıyor
Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş, limanları da etkiledi. HOPAPORT, yaşanabilecek olumsuzlukları öngörerek önceden hazırladığı ek tedbirleri devreye sokarak olumsuz gelişmeleri en aza indirmeyi hedefliyor. Konu hakkında açıklama yapan HOPAPORT, çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirtti.
“Alınması gereken tüm tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz” diyen HOPAPORT yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ağır tahribatlar bırakan ve her gün neredeyse onlarca insanımızı kaybetmemize neden olan covıd-19 belasının etkilerini yavaş yavaş azaltmaya başlaması ve normalleşme sürecine girmenin sevincini yaşayıp yeni projelere odaklanmaya başladığımız bir anda iki partner ülke Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ülkemiz ve Karadeniz limanlarını olumsuz etkilerken, bundan en çok etkilenen limanların başında da HOPAPORT olarak biz geldik ve hala da olumsuz etkilenmeye devam ediyoruz.
Yaşanabilecek olumsuzlukları öngörerek önceden hazırladığımız ek tedbirleri devreye sokarak bu olumsuz gelişmelerin HOPAPORT’a etkisini en az hissettirmek için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ve alınması gereken tüm tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz.
Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen limanımızda hiçbir çalışma arkadaşımızı mağdur etmeden kendi öz kaynaklarımızla bu süreci atlatacağımıza olan inancımızı kaybetmedik.
Bu anlamda şubat ayında da özellikle tank terminal rıhtımımızı aktif kullanarak çalışmaya devam ettik. geride bıraktığımız şubat ayında da 6 gemiye ev sahipliği yaparken 28.540 ton’luk işlem gerçekleştirdik.
Biz ülkemizin ve limanımızın da eski canlı günlerine kavuşacağı ümidimizi hiç kaybetmedik.
Başta genel müdürümüz olmak üzere tüm departmanlarda ve sahadaki çalışanlarımızla birlikte çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik-ediyoruz.”
İbrahim Eksilmez

Editör: Haber Merkezi