İlk Meclis Toplantısı İlk Meclis Toplantısı


İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimlere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi
Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hayvan hastalıkları ile mücadelede kapsamında marazi madde alma, gönderme ile ilgili usul ve esaslar hakkında İl/İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimlere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.
Toplantıya İl Müdürü Neşat Ulutaş, Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Patoloji Birim Sorumlusu Uzm. Veteriner Hekimi Ahmet Temur, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Volkan İskender ve İl/İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler katıldı.
Toplantı açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Neşat Ulutaş; " Hayvan hastalıkları ile mücadele de erken ve doğru teşhisin önemine değinerek bunu en kısa sürede tamamlanmasının hastalıklarla mücadelede etkin rol oynadığını, erken kontrol altına alınamayan hastalıklar bulaşmaya, verim düşmesine, hayvan ölümlerine dolayısı ile ekonomik kayıplara neden olduğunu" belirtti.
"Bugün burada düzenlenen eğitimin ana amacının Veteriner Hekimlerimizce alınan numunelerin bakanlığımızın yetkili laboratuvarlarında muayene ve analizi yapılmaktadır. Söz konusu eğitim ile numune alma sırasında dikkat edilecek hususların katılımcılarla paylaşılarak birlikteliğin sağlanması ve numune alımı sırasında yapılan hataların en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca ilimizin bağlı bulunduğu Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne bölgemize ve yetiştiricilerimize vermiş olduğu hizmetler için teşekkür ederiz, toplantının hayırlı olmasını dileriz" dedi.
Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Patoloji Birim Sorumlusu Uzm. Veteriner Hekim Ahmet Temur'un sunumu ile devam eden toplantı karşılıklı soru-cevap şeklinde son buldu.
Tarım ve Orman Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi