Şehit aileleri ve gaziler onuruna “Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen “Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” Artvin Valiliğinde gerçekleştirildi.
Valilik Çoruh Toplantı Salonunda gerçekleşen programda “Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı” Vali Yardımcısı ve vekili Onur Özaydın tarafından 2020 yılında Van'ın Bahçesaray ilçesindeki arama kurtarma çalışmaları sırasında çığ altında kalarak şehit olan Ardanuçlu Jandarma Uzman Çavuş Özen Akçam’ın ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi.
Duygu dolu anların yaşandığı törene Vali Vekili Onur Özaydın’ın yanı sıra şehidin annesi Emine, babası Nazım Akçam, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ile diğer ilgililer katıldı.
Törende Jandarma Uzman Çavuş Özen Akçam’ın öz geçmişinin okunmasının ardından din görevlilerince tüm şehitlerimizin ruhuna dua okundu.
Vali Vekili Onur Özaydın, burada yaptığı konuşmada, vatanın birliği, devletin bekası uğruna can veren şehitler ile gazileri minnet ve şükranla yâd ettiğini söyledi.
Özaydın, “Şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Şehidimizin ailesine şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyorum. Vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna, vatandaşlarımızın refahı, mutluluğu uğruna kendi canlarını hiçe sayan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." İfadelerini kullandı.
Özaydın, törenin sonunda şehidin ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Berat’ını takdim etti.
AVBM

Acil Önlem Alınmalı Acil Önlem Alınmalı

Editör: Haber Merkezi