Artvin’de en çok ihracat yapan 10 şirketin temsilcilerine plaket takdim edildi
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin (DKİB) "2021 yılı Artvin İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi.
Törene, Artvin Vali Vekili Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Kemalpaşa Kaymakamı Deniz Yıldırım, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Kamı Kurum İdarecileri, STK Başkanları ve İhracatçılar katıldı.
Artvin Vali Vekili Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, nakliyeci firmalara kolaylık sağlayacaklarına dikkat çekerek, “Devletlerin büyümesi için ihracat çok önemli. Devletimizin de yeni ekonomi modeli ihracata dayalı olduğu için Sarp Sınır Kapısı ve Hopa Limanı çok önem arz ediyor. Bu noktada bizler kanun çerçevesinde ihracatçı firmalarımıza nakliyeci firmalarımıza kanunlar çerçevesinde her türlü kolaylığı sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek konuşmasında, yaptıkları ticaretle ülkeye döviz kazandıran tüm iş insanlarına teşekkür etti. İhracatçıları onurlandırmak adına böyle bir program düzenleyen Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ne de teşekkür eden Akyürek, sınır kapısı nedeniyle ihracatın bölgede çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Geçen yıl Sarp Sınır Kapısı’ndan yapılan ihracatın önceki yıla oranla yüzde 80 arttığını söyleyen Akyürek ,Sarp Sınır Kapısı’ndan yapılan ithalatın ise 130 bir milyon lira olduğunu belirtti. Rusya Ukrayna savaşına da değine Akyürek, “Umut ederim ki bu savaş bir an önce biter, bir barış gönüllüsü olarak bir daha başta ülkemizde veya dünyanın her yerinde savaşlar yaşanmaz. Ancak bu acı gerçeğin arkasında buradan savaş süresince yaşanacak kriz ve savaş sonrasında ekonomik anlamda ne gibi hamleler yapabiliriz bunları hesap etmemiz gerekiyor.” Dedi.
Akyürek, 2021 Yılı Artvin İhracatın Yıldızları Ödülünde İlk 10’na giren Firmaların 9’u ve İlk 3 Kadın İhracatçısının 3’ü Hopa Ticaret ve Sanayi Üyesi olduğuna dikkat çekti.
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt konuşmasında, üretime dayalı ihracat önemine dikkat çekerek İlimizin ihracatta ilk 10’a giren firmaları ve İlk 3’e giren Kadın İhracatçıları tebrik ederek başarıların devamını diledi.
Konuşmaların ve soru cevapların ardından ihracatta Artvin’de ilk 10'a giren iş insanlarına ve İlk 3’e giren Kadın İhracatçılara plaket ve ödülleri takdim edildi.
İlk 10’a Giren Artvin Firmaları
1.Kaha İthalat İhracat İnşaat Turizm Nakliye Ve Ticaret Ltd.Şti. Ali Kemal Yıldırım
2.Durmuşoğlu Nakliyat Dış Ticaret Taah.İth. İhracat San. Ve Tic.Ltd.Şti. İsmail Durmuş
3.Kesimal Kardeşler İnşaat Sanayi Nakliyat Turizm Ve Ticaret A.Ş. Ali Kemal Kesim
4.Element Gümrükleme İthalat İhracat Nakliyat İnşaat Ltd. Şti. Azer Yılmaz
5.Bilge Dış Ticaret Ltd.Şti. Cengiz Balta
6.Hare Asansör İmalat İnşaat Elek. İthalat İhracat Sanayi Tic. Ltd.Şti. Hakan Arslan
7.Acara Mühendislik Gıda Nakliye İç Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Mustafa Aydın
8.Özçelikler Sanayi Grup İnşaat Nak.Taah.İth.İhracat Ve Tic.Ltd.Şti. Mustafa Çelik
9.Kuzeyport Lojistik Grup Yat.İnş.Gıda Trz.Pet.Nak.Güm.İth.İhr.San Ve Tic.Ltd.Şti. Yaşar Balkaya
10.Çelik İnşaat Sanayi Dış Tic.İthalat İhracat Köm.Tur.Nak.Yat.Taah.Gıda Ltd.Şti. Mustafa Çelik
İlk 3 Kadın İhracatçı
1.Turiş İthalat İhracat İnşaat Ve Nak. Orm. Ürün.Tic. Paz. Ltd. Şti. Elmira Yıldız
2.Talya Maşalacı
3.Cefuka Orman Ürünleri İç Ve Diş Ticaret Ltd.Şti. Rumeysa Bursa
Songül Şişman

Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım

Editör: Haber Merkezi