CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu


CHP İl Başkanı Ahmet Biber, seçim çalışmaları ve Antalya örgüt buluşması hakkında bilgi verdi.
Ahmet Biber, seçim barajının düşürülmesi hakkında açıklama yaparak “Tartışmalı bir seçim yasası ile alakalı seçimlere giderken tabii yalnız seçim barajının düşürülmesi değil seçim bölgelerinde ayrıca bir baraj getirilmek isteniyor partilere.” dedi.
Tüm düşüncelerin temsil edilebilesi için seçim Barajının daha da düşürülmesi gerektiğini söyleyen Başkan Biber, “Bizim güçlendirilmiş parlamenter sistemle alakalı ve yeni Anayasamızla ilgili ön gördüğümüz seçim barajının % 1olması. Tüm düşüncelerin temsil edilebilmesine imkan sağlamak buradaki amaç o tabii ki. Tartışmalı bir seçim yasası ile alakalı seçimlere giderken tabii yalnız seçim barajının düşürülmesi değil seçim bölgelerinde ayrıca bir baraj getirilmek isteniyor partilere. Fakat şunu söyleyebilirim ne yaparlarsa yapsınlar yani Türkiye'yi ne hale getirdikleri belli. Halkımızın birçoğu Türkiye'nin yönetilmediğini görüyor, gidecekler başka yolu yok.
Önümüzdeki günlerde bu tabii komisyonda kabul edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilecek bu tasarı. Orada görüşülecek muhalif milletvekilleri olarak gerekli mücadeleyi verecekler ona şüphe yok.” ifadelerine yer verdi.
CHP İl Başkanı Ahmet Biber, Seçim sürecinin ağır bir süreç olduğunun farkında olduklarını ve 2021 yılından eri seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Başkan Biber, “Millet artık kan ağlıyor. Seçim kanunlarıyla oynayarak hiçbir şey elde edemezler. Tabii ki orada kalmak için her türlü yola başvurabiliyorlar. 2021’den bu tarafa her an seçim olacakmış gibi çalışmalara devam ediyoruz. Hem genel merkez, genel merkez yönetimi, parlamenterlerimiz yani milletvekillerimiz, parti meclis üyelerimiz, il başkanları ve il örgütlerimiz tüm ilçe başkanları ile kadın kolları, gençlik kollarıyla çalışma içerisinde. Büyük örgüt toplantısına buluşmasına katılmak üzere tüm ilçe başkanlarımız, kadın kolları il başkanımız, gençlik kolları il başkanımız olmak üzere toplam 12 kişi Antalya'da olacağız. Toplantıya katılacağız. Genel Başkan’ımızın ve yetkililerin talimatlarını iyi dinleyeceğiz. Çünkü önümüzdeki süreç ağır bir süreç. Çok yoğun bir çalışma olması gerekiyor.
Başka çaresi yok evet onlar gidici diyoruz ama bizim de onların gitmesini çabuklaştırmamız gerekir. Bunlar ancak örgütsel çalışma ile olur. Antalya'da Türkiye düzeyinde bin 500'e yakın örgüt elemanı katılacak. CHP örgütlerinin il başkanları, genel merkez yöneticileri, ilçe merkez yönetim kurulu üyeleri, CHP grup başkan vekilleri, parti meclis üyeleri, yüksek disiplin kurulu üyeleri, kadın kolları merkez yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları merkez yönetim kurulu üyeleri olmak üzere genel merkezden de yoğun bir katılım var.
Belediye başkanlarımız “Halkımıza hesap veriyoruz iktidara geliyoruz” mesajıyla açıklamalarda bulunuyor. Antalya’dan döndüğümüzde Belediye başkanlarımızın bu programlarına devam edeceğiz. Ondan sonra köy çalışmalarına, mahalle çalışmalarına her türlü çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceğiz ve önümüzdeki seçimlerde mutlaka Millet İttifakı olarak galip geleceğiz ve Türkiye'yi layık olduğu yere getirmeye çalışacağız. Halkımızın sıkıntılarına çözüm bulacağız” dedi.
İbrahim Eksilmez

Editör: Haber Merkezi