CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA


Hopa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile ‘Çayda İyi Tarım Uygulamaları’ bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.
Çay Bitkisi ile ilgili analizlerin ve doğru gübreleme yöntemlerinin ele alındığı ‘Çayda İyi Tarım Uygulamaları’ bilgilendirme semineri Hopa TSO Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi.
Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek açılış konuşmasını yaptı. Akyürek ülkemizde geçmişten günümüze tarım stratejileri hakkında bilgi verdi.
Hopa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Algür çay bitkisinin ülkemizde üretimi, yasallaşma süreci, geliştirilmesi için yapılan çalışmalar ve ülke ekonomisine katkısı hakkında bilgiler verdi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Mustafa Akbulut çay tarımında üretim teknikleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumda geleneksel çay tarımı, organik çay tarımı, bitkilerin gübre formülasyonuna dikkat çekti.
Gübretaş Karadeniz Bölge Müdürü İlhan Konuk Gübretaş şirketinin kuruluşu ve tarihi hakkında açıklama yaptı. Toprak verimliliğiyle alakalı çalışmalarından değinirken bir veritabanı oluşturduklarını söyledi. 114 çeşit gübreyle her türlü bitkinin ihtiyacını karşılayacak ülkedeki en büyük şirket olduklarını belirtti.
Gübretaş Satış Yöneticisi Ziraat Mühendisi Sn. Özcan Yiğci dengeli gübreleme için toprak analizi hususuna dikkat çekerek yanlış ürün kullanımının toprak üzerindeki etkisine değindi. Ardından organik, kimyasal ve hayvansal gübrelerin etkilerinden bahsetti. Toplantıya Hopa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Algür, Hopa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ömer Hanedan, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Mustafa Akbulut, Gübretaş Karadeniz Bölge Müdürü İlhan Konuk, Gübretaş Satış Yöneticisi Ziraat Mühendisi Özcan Yiğci, Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Başkan Yardımcısı Okan Poyraz, Meclis Üyesi Ertan Topal, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Hopa ve Kemalpaşa’da bulunan Muhtarlar ve Üreticiler katıldı.
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi