Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım


Belediye Başkanı Demirhan Elçin şehrin imar planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CHP’li Belediyelerin 3 yıllık çalışmalarını halkla paylaştığı programların sonuncusu Artvin Belediyesinde gerçekleşti.
Programda açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, kentin önemli sorunlarından olan imar planı süreci ile ilgili açıklama yaptı.
Başkan Elçin “Önceki dönemde 2018 yılında yapılan imar planlarının TMMOB Harita Mühendisleri Odası, Yeşil Artvin Derneği ve bazı taşınmaz malikleri tarafından mahkemeye verildi. İmar planlarının mahkemelik olması neticesinde planların detaylıca incelenebilmesi için Başkanlığımızca Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ankara’da danışmanlık hizmeti veren bir firmadan hizmet alınmış ve danışmanlarımız tarafından imar planlarının incelenmesi son ucunda; planların İmar Kanunu ve Yönetmelikleri ile Şehircilik İlke ve Esaslarına aykırı hususların olduğu, halkımızın imar zorunluluğundan dolayı bedelsiz olarak terk ettiği yol, park, yeşil alan vb. yerleri arsaya çevirerek rant sağlayıp satışının planladığı ve hiç zaman kaybetmeden bazı satışların da gerçekleştirildiği danışmanlarımız tarafından hazırlanan detaylı raporda belirtilmiştir” şeklinde konuştu.
İmar planı üzerindeki şaibelerin giderilmesi için 2018 İmar Planının revize edilmesi kararını aldıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Elçin, “Bu çalışmalar mülk sahipleri, müteahhitler, Mühendis Odalarıyla ve halkımızla müzakere edilerek tamamlandı. Yeni imar planı 2020 yılı Ocak ayında onaylandı ve itiraz sürecinin tamamlanmasıyla yürürlüğe girdi. Yaptırmış olduğumuz imar planında 2018 yılında onaylanan imar planlarında görülen eksik hususlar giderilmiş olup özellikle Belediye tarafından arsa üretilmesi adına imar planı yapımına özellikle Belediyemizce mülk sahipleri tarafından imar zorunluluğundan dolayı bedelsiz terk edilen donatı alanlarını arsaya dönüştürülüp rant edilmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir” dedi.
“Bakanlığımızca 2020 yılında onaylanan imar planları Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Artvin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) ve bazı taşınmaz malikleri 2 kişi tarafından mahkemeye verilmiş ve sonucunda 2020 yılında onaylanan imar planlarının tümü Rize İdare Mahkemesinin kararıyla 2021 yılı Mayıs ayında iptal edilmiştir” dedi. Başkan Elçin mahkeme sürecinin devam etmekte olan 2018 yılında onaylanan imar planları da eş zamanlı olarak, Rize İdare Mahkemesince iptal edilince şehrin plansız kaldığını açıkladı.
Plan iptal edilirse vazgeçmeyerek yeni plan hazırlayacaklarına dikkat çeken Elçin, “Artvin Belediyesince hiç zaman geçirilmeden iptal edilen revizyon imar planlarının yerine yeni bir imar planı hazırlanarak 2021 Eylül ayında onaylandı ve itiraz süreci tamamlandıktan sonra, 2021 Kasım ayında yürürlüğe girdi. Söz konusu 2021 İmar Planlarına yeniden kadrolu itirazcı ve hasım Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Artvin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tekrar dava açmıştır. Mahkeme süreci halen devam etmektedir .Kadrolu, müdavim ve hasım davacılar istedikleri kadar dava açsınlar, hukuki değil de ön yargılı ve taraflı ne kadar karar aldırırlarsa aldırsınlar, bu planı da iptal ettirirlerse yeni planı hemen bir buçuk iki ay içerisinde tekrar yapıp, Artvin’i plansız bırakmayacağız. Artık biz de bu işin ustası olduk. Ama bir gün bu devran dönecek o zaman bu kadrolu hasımlarımız ne yapacak merak ediyorum.”
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi