“Halkımıza Hesap Veriyoruz, İktidara Geliyoruz” programının 6’ncı durağı Hopa Belediyesi oldu.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, belediye olarak 3 yıldır gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı.
Başkan Ekmekçi, Belediyenin ekonomik durumu, devam eden çalışmalar ve sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Taner Ekmekçi’nin üç yıllık faaliyetleri şu şekilde;
“Su alma havzasında kurak aylarda yaşanan debi yetersizliğini tespit ettikten sonra Hendek köyünde bulunan kaynak suyunu projeye dahil etmek için girişimlerde bulunduk. Önceki dönem hazırlanan içme suyu projesinin eksiklerini tespit ederek hayata geçmesi için önemli adımlar attık. Ayrıca Sugören Mahallesine ek depo ve Bucak Mahallesine terfi merkezi ilave edildi. İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesinin tüme proje maliyeti 41 Milyon TL’dir.
Plan dahilinde Balık ve Hendek köylerimizde gerçekleştirdiğimiz kazı çalışmaları sırasında hasar gören üst yapıların betonlanması ve heyelan tehlikesi oluşan bölgelerinde yaptığımız koruma duvarlarını projeye dahil ettik. İçme suyu kapsamında 6.480 m koruma duvarları ve 5400 m beton yol yaptık.
Ana su havzamızdan başlayarak ilçemizin tüm mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz kazı ve isale boru hattı döşemesi çalışmalarımızla sağlıksız asbestli borulardan kurtulduk. İlçemizin tüm mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmayla 98 km kazı ve isale boru hattı döşemesi gerçekleştirdik.
Derin deniz deşarj tesisine atıklar 2 ana terfi merkezinden gelmektedir. M. Kuledibi, Sundura ve Y. Kuledibi mahallesinin atıkları Terfi 1 merkezine, Ortahopa ve Bucak Mahallesinin atıkları Terfi 2 merkezine gelmektedir.
Hopa’nın tüm mahallelerinde kazı ve kapama üst alt yapı çalışmaları gerçekleştirdik. Sahil şeridinde daha önce projelendirilmiş fakat yapımı tamamlanmayan bisiklet yoluna 275 m daha ilave edilmiş olup tamamlama çalışmaları devam etmektedir. Y.Kuledibi mahallesi Başköy yolunda bulunan dar ve kullanışsız 3 adet köprü, Y.Kuledibi mahallesi muhtarlığının da katkılarıyla genişletilerek uygun hale getirildi. Belediye, Kaymakamlık ve Sugören mahalle halkıyla ortak çalışma ile Sugören-Caboit mevkiinde 790 metre duvar ve yol genişletilmesi yapılmıştır.
Dere yataklarından mevcut yatağı daraltarak taşkına sebebiyet verecek şartları ortadan kaldırmak için düzenli olarak temizleme çalışması gerçekleştirilmektedir.
İlçemizin muhtelif yerlerinde deforme olmuş çocuk parkları için yenileme, tadilat, bakım-onarım çalışmaları yapılmaktadır.
Şehir merkezinde trafik yoğunluğundan dolayı yaşanan aksaklıkları engellemek için; Şahintepe mevkii iniş ve çıkışların tek yön çalışması yapılmıştır. Şehrin girişinde bulunan kısa süreli parklara neden olan ATM’leri daha uygun yere taşıma çalışması gerçekleştirilmiştir. Askıda Fatura uygulanası ile yardımsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizde üniversite öğrenimine devam eden öğrencilerimizin konaklama sorunlarına destek olmak amacıyla, pandemi döneminin ağır ekonomik şartlarına rağmen konukevimiz açık tutmaya gayret gösterdik. 30 öğrencimizin barınma ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz.
Belediyemize bağlı Kadın Dayanışma Merkezi kurduk. Pandemi nedeniyle ertelenen açılışımızı kısa sürede yaparak, merkezimizi kadınlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Kadın el emeği dükkanı (Park- sahil ) Üreten kadınlarımızın emeklerine destek vermek amacıyla sahil park alanımızda “kadın el emeği” dükkanlarımız hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda, Psikolojik Danışmanlık hizmeti için belediye bünyemizde Psikolog istihdam edilmiş olup, ücretsiz hizmet verilmektedir.
Yöresel ürünlerin satıldığı, belediyemize ait halk pazarımızın yeri değiştirilerek tadilatı gerçekleştirilmişti. Hopa Çay Kooperatifimize belediye parkında bulunan dükkanlarımız da satış yapma imkanı sağladık. Sokak hayvanlarımızın mama ve su ihtiyacını karşılamak için ilçemizin 10 noktasında mama ve su noktası oluşturduk.”
Songül Şİşman

Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi

Editör: Haber Merkezi