Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

Başkan Akyürek, HopaTSO‘nun faaliyetleri hakkında IMF Gürcistan Direktörüne bilgi verdi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Gürcistan Direktörü Selim Çakır Hopa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Çakır, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Oda Yöneticileri ile buluştu.
Ziyarette Başkan Akyürek Oda tarihçesi ve şu anki yürüttüğü faaliyetler hakkında Çakır’ a bilgi paylaştı. Akyürek, “Hopa bir ticaret merkezidir. Bölgemizde ihracat her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl Sarp Sınır kapısında 1 milyar dolarlık ihracat yapıldı.”Şeklinde konuştu.
IMF Gürcistan Direktörü Selim Çakır, Türkiye Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkileri yakından takip ettiklerini söyledi. Çakır, Türkiye’nin Gürcistan için önemli bir ekonomik partneri olduğunu, Türkiye’nin yüzde yirmilik bir paya sahip olduğunu ve bu yüzden Türkiye ile ilişkilerini son derece önemli olduğunu belirtti.Çakır, Hopalı olduğunu ve bu toprakların çocuğu olduğunu söyledi. Sıcak karşılamadan dolayı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Yöneticilerine teşekkür etti.
Görüşmede, Rusya UKRAYNA Savaşı sonrasında bölgedeki yeni ekonomik konjonktürler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Hopa TSO

Editör: Haber Merkezi