Tüm Emekli-Sen Hopa Şubesi Ankara’ya Yürüdü

Yaşam pahalılığından etkilenen emekliler 15 Nisan’da Ankara’ya yürümeye başladı. Ücretlerin ve ikramiyelerin artırılması ve örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılması yönündeki taleplerini duyurmak isteyen emekliler, 15 Nisan’daAnkara’ya yürümeye başladı.

Yürüyüşe katılan Tüm Emekli-Sen Hopa Şubesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Tüm Emekli-Sen Şube Başkanı Saim Aydın Basın açıklamasını okudu.

“Hopa’dan 10 km uzaklıktaki Komşumuzun parası bile bizden 5 kat daha değerli.” denilen basın açıklamasında;“Bizler, dün hayatın her alanında çalışandık, bugün emekliyiz. Emeklilerimizin içinde bulunduğu durumu sizlere açıklamama gerek yok çünkü hepimiz bütün olumsuzlukların içinde yaşıyoruz. En düşük emekli maaşını 2,500 TL. Yaptık diye övünenler, bilsinler ki bugün bu ücret, 1 aylık Manda yoğurdu karşılığı değildir. Bayram ikramiyelerimize 100 TL artış yaptık diyerek gülümseyenler, bilsinler ki 5 kişilik ailenin2 günlük ekmek parasıdır.

Emekli maaşlarımıza yüzde 30 zam yaparak tarih yazdık dediler, bir gece aldıkları bir kararla 1 dakika içinde elektrik ücretlerine yüzde 125 zam yaptılar. Fiyatlar, hızlı Trenlerin bile yetişemeyeceği hızla artıyor. Neredeyse bu gidişle yağa, şekere, tüm gıda ürünlerine hasret kalacağız. Akar yakıta ve Kömüre yapılan zamlar dudaklarımızı uçuklattı. Hopa’dan 10 km uzaklıktaki Komşumuzun parası bile bizden 5 kat daha değerli. Komşularımız, Doların yükselişi ile Marketlerden koli koli aldıkları gıda ürünleri, domatesi, salatalığı, biberi bizler tane tane alıyoruz. Dün, bir kenara ittiğimiz mahalle bakkallarımızda yine veresiye defterlerini açtırdık.

CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

Muhtemelen yine Sosyal demokrat belediyeler, emeklilerimizin ve yoksulluk sınırında olanlarımızın elektrik ve bakkal borçları için “Askıda Fatura Ödeme” yöntemine yeniden başlayacaklar. Dolmuş ücretlerimiz 5 TL oldu artık ya evlerden çıkmayacağız ya da bastonlarımızla yürümeye devam edeceğiz.  Uzun yıllardan beri sağlık sisteminin piyasaya terk edilmesinin sonuçlarını, bu salgın sürecinde hep beraber yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Sağlık sisteminin kamusal bir hizmet olması bir zorunluluk olarak kendini göstermektedir.” ifadeleri yer aldı.

“Hayatın her alanında bir kriz yaşıyoruz.” vurgusu yapılan açıklamanın devamında;“Siyasi alandaki yönetememe krizi “Başkanlık Sistemi ile çözülmeye çalışılsa da sistemin antidemokratik karakteri sonucu, baskıcı ve otoriter uygulamalar artmakta, hukuk düzeninden hızla uzaklaşılmaktadır. Yaşadığımız ekonomik krizi yok sayarcasına ekranlara çıkıp “Hiçbir ekonomik kriz yoktur siz hiç geçinemiyoruz diyen Suriyeli mülteci gördünüz” diyerek resmen alay ediyorlar.

Ucuz ekmek almak için kar- yağmur demeden kuyrukta bizler sanki muhalefet olsun diye bekliyormuşuz gibi onlarda kişiyi salonlara taşıyıp kuş sütü eksik olmayan masaların önünde halaylarla yemek veriyorlar.

Yeter artık sözün bittiği yerdeyiz. Huzurlu ve mutlu ölmek istiyoruz. Toplu sözleşme hakkımızı kazanmak istiyoruz.

Sözün kısası geçinemiyoruz, isyandayız.

Emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir aylık verilmesi zor değil, siyasi bir tercihtir. Siyasi iktidar tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullanmaktadır. Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayandı.” ifadeleri yer aldı.

Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi