Türk-Eğitim-Sen Artvin şubesi,Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi taleplerini paylaştı.

Türk-Eğitim-Sen Artvin şubesi Geylan’ın açıklamalarına destek vererek konuşmasını paylaştı.

Ülke meselelerine duyarlı oldukları için milletin takdirini kazandıklarına dikkat çeken Geylan,“‘Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız’ anlayışı ışığında sendikal mücadelemizi yürütüyoruz. Ekmek kavgasını yani sendikacılığı adam gibi yapıyoruz. Üyelerimizin mali, sosyal ve özlük hakları için gece gündüz çalışıyoruz. Ama bunun yanı sıra ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyduk. Bu noktada ülke meselelerine duyarlıyız. Bizim için topraklarımızın bütünlüğü, milletimizin huzuru her şeyin önündedir. İşte bu vasıflarımızla sadece kamu çalışanlarının değil, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin de takdirini kazandık” ifadelerine yer verdi.

 “Kamu çalışanlarının alım gücü gün be gün giderek yok olmaktadır.” diyen Genel Başkan Geylan, Geylan, “Tek kişinin yoksulluk sınırı 6.184,14 TL olarak hesaplandı. Mart 2022 itibari ile ortalama 6.285,60 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının %53,13’ünü oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 1.374,16 lira olarak belirlenen kira gideri ise Mart 2022 ortalama maaşının %21,86’sına denk geldi. Buna göre bir memur, ortalama maaşının %74,99’unu yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı. Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının %25,01’i kaldı. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Mart 2022 maaşından geriye yalnızca 1.572,03 TL kaldı. Yani anlıyoruz ki kamu çalışanlarının alım gücü gün be gün giderek yok olmaktadır. Yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz;  enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi için büyük önem arz ediyor.

12 milyon vatandaşına bayram ikramiyesi ödemesi yapan devletimizin görevi başındaki kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verebilecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Kamu çalışanları Ramazan Bayramı öncesi müjdeli bir haber beklemektedir. Üstelik kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi onları daha da motive edecektir. Bu nedenle Ramazan Bayramı’ndan itibaren dini bayramlarda kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Aynur Bağdat

Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa

Editör: Haber Merkezi