Gençlere Kızılay’ı tanıtmak bir taraftan da kitap okumanın önemini anlatmak amacıyla ‘Kitap Okuma Farkındalığı’ etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik, Genç Kızılay Artvin ve Genç Kızılay Artvin Çoruh Üniversitesi ile düzenlendi. Etkinliğe Artvin Halk Eğitim Merkezi Ay Oyun Odası ev sahipliği yaptı.
Halk Eğitim Merkezi müdürü Meryem Cömert, “Kitap okuma alışkanlığını çocuklara küçük yaşta kazandırmanın önemini birçok eğitim uzmanının yaptığı çalışmalardan görebilmekteyiz. Bu çalışmamız 37-72 ay arasında ki çocuklarımıza hem kitapları sevdirmek hem kitap okuma alışkanlığını kazandırmak adına bir adım oldu. Çalışmamız amacına ulaştı. Çocuklarla hem kitap okuduk hem keyifli sohbetlerimiz oldu. Bizim kursiyerlerimizle kitap okuma farkındalığı için etkinlik yapmak isteyen Kızılay ekibine ve organizasyonu sağlayan öğretmenimize teşekkür ederim” dedi.
Kızılay Artvin Genel hizmet yöneticisi Ahmet Vural Algın, “Gençlerimize ulaşmaya çalışıp hem Kızılay’ın kitaplarını okutarak Kızılay’ı anlatıyoruz. Bir taraftan da kitap okumanın önemini çocuklarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğe anasınıfı çocuklarımızdan başladık. Genç Kızılay Artvin ve Genç Kızılay Artvin Çoruh Üniversitesi topluluğumuz ile böyle bir etkinlik yaptık. Burada kitapları hediye edip okuma etkinliği düzenledik. Kitap okuma etkinliklerimiz ilerleyen süreçlerde de devam edecek.” İfadelerini kullandı.
Artvin Halk Eğitim Merkezi Ay Oyun Odası öğretmeni Büşra Keleş etkinliği değerlendirerek, “Genç Kızılay’ın düzenlemiş olduğu kitap okuma etkinliğinde bu hafta Artvin Çoruh Üniversitesi Anaokulu olarak bizler eşlik ettik. Milli eğitim müdürlüğümüzün başlatmış olduğu Okuyan Artvin kampanyasıyla da örtüşen bu güzel etkinlikte öğrencilerimizle birlikte güzel vakit geçirdik. Kitap okumanın boş zamanları doldurma aracı değil, bir ihtiyaç olduğunu her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz ve öğrencilerimize de bu alışkanlığı kazandırmak için çabalıyoruz. Böylesine güzel bir etkinlikte bizlerle birlikte olan Genç Kızılay’daki arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Maşite Okur

Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”

Editör: Haber Merkezi