Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü


Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi ve milli eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan diğer projeler hakkında Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar bilgiler verdi.
En geç on gün içinde 24 okuldaki kütüphaneyi tamamlayacaklarını belirten Acar, proje hakkında şu ifadeleri kullandı: “Sayın bakanımızın göreve gelmesi itibariyle ilimizdeki ve ülkemizdeki kütüphanesi bulunmayan okulların ivedilikle tespit edilmesinden sonra, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde bir Proje başlatıldı, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi. Bu kapsamda ilimizde yaptığımız çalışmalarla da 24 okulda kütüphane olmadığı ya da yetersiz olduğunu tespit ettik. Bakanlığımızdan da ödenekleri gönderildi hızla çalışmalara başladık. 24 okulumuzdaki kütüphaneyi de kısa süre içerisinde bitireceğiz. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ilimizde de, ülkemizde de hiçbir kütüphanesiz okul kalmayacak. En geç 10 gün içerisinde bu 24 okulumuzdaki kütüphaneyi tamamlayarak kütüphanesiz okul bırakmayacağız.”
“Kütüphaneler 24 okula yerleştirilecek”
Acar, “Güzel bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum biz bu kütüphanelerin üretimini de kendi okulumuzda yapıyoruz, Artvin Endüstri Meslek Lisemizde yapıyoruz. Tarihsel vizyonunda bu işe hizmet etmiş bir okuldu ama yaklaşık 10 yıldır orada mobilya üretimi yoktu şu anda orada mobilya üretimine de başladık. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin ürettiği kütüphaneleri 24 okulumuza yerleştirip ilimizde kütüphanesiz okul bırakmayacağız. Her velimiz gönül rahatlığı ile bilebilir ki çocuğu hangi okula giderse gitsin orada da kütüphane bulabilir” dedi.
“Bütün alanları çocuklarımızın yaşam alanları haline getiriyoruz”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlattıkları projelerden bahseden Acar, “Okul sadece sınıflardan ve idareci öğretmen odalarından ibaret bir yapı değil yeni bekleme odası ile akıl odası ile düşünce odası ile çeşitli atölyeleri ile gibi, tam bir yaşam alanı haline gelecek.” diyerek “İlimizde çalıştığımız bir projemiz var bilge projesi. O projenin alt bileşeninde okullarımızda ki bütün alanları çocuklarımızın etkili biçimde hizmetine sunabileceği yaşam alanları haline getiriyoruz. İlimizdeki tüm okullar sadece kütüphane yapmakla değil, diğer bu donanım alanlarını da bu okullarımıza hızla kazandırıyoruz. Okul bahçelerinde okul bahçe, oyun bahçe projeleri ilimizdeki tüm okullarda, çocukların geleneksel çocuk oyunlarını, akıl oyunlarını oynayıp kendini geliştirebileceği güven içinde, mahallenin oyun bahçesi haline getirmeye çalışıyoruz. Oyunun çocuk gelişimindeki yeri çok önemlidir. Günümüzde bilgisayar başlarında düzensiz beslenen hele ki bu pandemi döneminde çocuğun yaşam biçimini düşünün, biz bunu istemiyoruz, çocuğa istediğimiz alanları geliştirebileceği alanlar oluşturuyoruz. Eğer çocuk oynayarak gelişiyorsa buna inanıyorsanız o zaman çocuğa oyun oynayacağı alanlar vermeniz lazım. Günümüzün şehirleşme alanları içinde maalesef oyun alanlarının da çok kısıtlanması, çocuklara oynayacağı güvenli alanları getirmemiz zorunluluğunu doğuruyor. Artvin ilindeki tüm anaokulları, ilkokullar ve ortaokulların bahçelerini bu öğretim yılının sonralına kadar bitiririz. Çocuklarımızın güvenle oynayacakları oyun alanları, hem bahçe hem içeride çocukların yeteneklerini deneyip sınayabileceği derslerin dışında atölyeler, laboratuvarlar ve çeşitli sosyal alanlarla okullarımızı en iyi şekilde hem öğrencilerimizin, hem çevre halkı ve velilerimizin kullanımına sunacağız. Biz eğitimin profesyonelleriyiz bütün ekibimizle birlikte, çaba gösteriyoruz ve eğitim yapılarını kullanmaya çalışıyoruz bütün gücümüzle. Esas amaçlarımızdan birisi Artvin de ki bütün eğitim paydaşlarının tümünü toplayarak bir sinerji yaratmak istiyoruz, bizim dışımızdaki kurumlarımızın da eğitime üst düzeyde katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Başta üniversitemiz olmak üzere, Gençlik Spor İl Müdürümüz, Özel İdare Müdürümüz, Sağlık Müdürlüğümüz, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle ortak projeler yürütüyoruz, İki proje başlattık geçen hafta. Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle birlikte çocuklarımızı geliştirmek için gece gündüz demeden koşturuyoruz, inşallah çocuklarımızı iyi yerlerde görmekte en önemli amacımız” şeklinde konuştu.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi