Çocukluğundan beri araba kullanmaya karşı ilgisinin fazla olduğunu söyleyen Sarayoğlu, bu ilgi ve sevginin sonunda 6 yıldır başkanlığını yaptığı Sınırlı Sorumlu 11 Nolu Minibüsçüler Kooperatifinin yanı sıra haziran ayı içerisinde yapılan genel kurulla Merkez Taksi Durağına da başkan seçildi.

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

sarayoğlu müşteri 1

30 yıldır yaşadığı Artvin’de 25 yılını yollarda geçirdiğini aktaran Sarayoğlu, “Mesleğime büyük bir aşk besliyorum. Yaptığım içi çok seviyorum. Öyle ki lise yıllarımda okula da arabayla gidip gelirdim ve bundan çok büyük keyif alırdım. Zaman sonra SS 11 Nolu Kooperatifte dolmuş şoförlüğüne başladım ve hala bu işimi devam ettiriyorum. Kooperatif yönetimimde Abdulmecit Erdem, Önder Özçelik, Zeki Özkurt, Sancar Ağırbaş yer aldı.” dedi.

Meslekte 2 çocuk büyüttüğünü aktaran Sarayoğlu, şoförlük ile herkesin ev geçindirebileceğini de kaydetti.

Artvin’de şoför olmanın zorluğundan bahseden Sarayoğlu, bu zorluğun usta şoförler yetiştirdiğine değinerek, “İnişli çıkışlı, virajlı zorlu yollarımız var. Ama Artvin’in şoförleri çok tecrübeli. Çünkü burada ikinci bir kaza yapma şansın yok. O yüzden tüm şoförlerimiz oldukça tecrübeli. Bu konuda hepsini tebrik ediyorum. Sadece şoförlükleri ile değil mesleklerine verdikleri önem ve değerle de hepsi farkını gösteriyor. Araç bakımlarını aksatmadan yaparlar. Bu güne kadar da ölümlü kazamız olmadı. ” diye konuştu.

Tüm ilçelerde bulunan kooperatifler ile karşılıklı uyum içerisinde çalışmaya özen gösterdiklerini dile getiren Sarayoğlu, artan maliyetlere de değinerek, “Araç maliyetlerine gelen zamları biz de bazen tarifelere yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu artışı da yolcularımızı incitmeden yapmaya özen gösteriyoruz. Geçen yıl aldığımız lastik bin liraysa bu yıl 2 bin lira oldu. Bakımlar 500 liradan bin 500 liraya çıktı. Tüm masraflarımız yüzde 200’ün üzerinde artarken biz bunu vatandaşa yüzde 30’unu yansıttık. Müşterimiz zaten az zamlarla olan müşteriyi de kaybetmek istemiyoruz. Ülkemizde genel bir ekonomik kriz var. Hükümetimiz bu durumu düzeltmek için de tüm özverisi ile çalışıyor. Bu durumun da üstesinden geleceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Minibüs şoförlüğü yaparken taksi durağına plaka alarak taksi şoförlüğüne de başlayan Sarayoğlu, 12 yıldır bu işi de yürüttüğünü belirtti.

29 aktif çalışanın bulunduğu Merkez Taksi Durağının olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu sözlerine ekleyen Sarayoğlu, “Yönetimimizde Korkmaz Akbulut, Ercan Özvar, Hasan Altuntaş, Mustafa Aslan, Muhammet Altuntaş yer aldı. Burada da taksimetre kararı aldık. Yolcu arabaya binince ne kadar ödeyeceğim kuşkusu olmasın istiyoruz. Müşterilerimize güven getirdik.” şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası